Vi flytter i ny lejlighed

I har nok allerede luret den på min Instagram, men vi er begyndt at pakke vores liv ned i flyttekasser, fordi vi ENDELIG (uden det store søgen med lys og lygte) har fundet en dejlig lejlighed i Aarhus.

Det hele er faktisk gået utroligt stærkt. Vi har det sidste års tid gået og sniksnakket lidt om at finde en lidt større lejlighed, men vores pengepunge har været meget i tvivl om det skulle være nu, om vi skulle købe eller fortsat leje og om det ville være mere fornuftigt at vente og sætte flere penge til side. Livets store, og ikke mindst voksne og vigtige spørgsmål.

Vi har luret på lejligheder på må og få det sidste års tid, men der har ikke været nogen, der har haft hele pakken. De har enten været alt for pebrede, eller alt for faldefærdige trods den dyre Aarhusianer-pris. Faktisk satte vi flyttetankerne lidt på pause efter vores kiggeri, fordi vi tænkte at det var umuligt at ramme den gyldne middelvej. Men så kom vi i tanker om, at det nye lejlighedsbyggeri, der har været i gang på den anden side af vores køkkenvæg de sidste par år, måske indeholdte nogle fine lejligheder vi kunne lure på. Så jeg kontaktede dem via en hjemmeside og spurgte om der var ledige lejligheder tilbage.

Minsandten om der ikke var to lejligheder tilbage: en på 2. og 3. sal! Så dem måtte vi hellere lige lure lidt på (og samtidigt sætte forventningerne helt ned, for vi skulle jo ikke flytte lige nu, tænkte vi.)

Vi var ikke i tvivl, da vi så lejligheden på øverste etage. Den måtte vi simpelthen forsøge at få fingrene i! Så der var kun et par dages betænkningstid, før vi bad om at få tilsendt en lejekontrakt. Der var et par ulemper, såsom et par skråvægge og et udluftningssystem, der fylder meget i et skab, men i allerhøjeste grad er der flest fordele og allervigtigst: det er en stor opgradering fra dét vi i forvejen bor i.

Hvad flytter vi så ind i?
En helt og aldeles nyistandsat lejlighed med fin entré, altan og stort køkken, hyggeligt og dejligt soveværelse med en lille skråvæg samt udsigt over byen og gårdhaven, et lækkert og stort badeværelse med bruseniche og mulighed for at installere egen vaskemaskine og tørretumbler (et af ulemperne, at vi selv skulle punge ud til det, haha!), et stort køkken med opvasker og et dejligt stueområde med flot lysindfald, hvorfra man kan gå ud på en fin tagterrasse, der har den skønneste udsigt til de flotte lejlighedsbygninger i området. Dertil er der elevator, cykelparkering i kælderen og stort depotrum. Vi er solgt!

Hvornår flytter vi?
Sådan cirka nu, haha! Det går stærkt. Vi så lejligheden 1. maj og nu har vi faktisk lige fået nøglerne i fredags. Vi har flyttet en stor del møbler og flyttekasser derover allerede, takket være en mega smart palleløfter-lignende fidus vi har lånt. I går fik vi endelig sengen over i lejligheden, så i skrivende stund skriver jeg rent faktisk i min nye stue, efter første overnatning i den nye lejlighed. Det betyder også, at vi snart kan påbegynde den store rengøring i den gamle lejlighed og gøre klar til malerarbejdet om et par uger (shit, hvor er den slags logistik og praktik svedfremkaldende, pyha). Derudover mangler vi lige at få solgt nogle møbler og skaffe et smallere spisebord, nye stole, gardiner og lidt andet praktisk til opbevaring.

Jeg hader at flytte i forhold til alt det praktiske og juridisk bindende, men det er i dén grad dét værd, når der er sådan et lys for enden af tunellen. Jeg har glædet mig SÅ meget til at få højt til loftet, mere lys indenfor, mere plads (til planterne) og nyde udsigten over byen og have plads til flere gæster i stuen. Det bliver så godt! Dog synes jeg også det er lidt vemodigt, for lejligheden vi flytter fra er super skøn og har været vores hjem i fire år. Vores første hjem alene sammen. Heldigvis kan vi fra soveværelset se ned til den gamle gård og mindes det vi havde der, så jeg satser på vi undgår hjemve.

1

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: