Ugens Krymmel i Budapest

Hej allesammen – længe siden! 

Hvordan står det til hos jer? Mon I er smeltet væk i det lumre sommervejr eller er I nogen af de heldige, der har fået anskaffet sig en ventilator? Haha. Jeg håber I hvert fald I har det dejligt. 

I dag vil jeg gerne dele det krymmel, der blev drysset med på vores tur i Budapest. Nu er det en uge siden, vi er kommet hjem og jeg tænker det er på tide at dele lidt glimt fra turen. Lad mig sige det sådan, at der var MEGET krymmel at dele med jer, men eftersom jeg bestræber mig på at dele en Budapest-guide med jer snarest, får I kun lige en brøkdel her.

Et pixeleret billede af rejseoutfittet. Behagelige, bløde sko, en luftig kjole, der ikke vil stramme en potentiel madbaby og løst hår, så jeg kan sove i flyet uden at irritere mig over hårelastikker der er i vejen og så videre. Ja ja, der var skam tænkt over sagerne!

Jeg har det alt for fedt over at skulle flyve! Den slags gør mig ikke noget – bevares, jeg knuger Anders hånd lidt ekstra når vi letter og lander, men derudover sørger jeg for at se flyveturen som en tur i tivoli. Det er jo for fedt! På billedet ser du denne store måge, der bragte os sikkert frem! Jeg er fascineret over at den slags overhovedet kan lade sig gøre (for ikke at tale om, at vi mennesker også har været på månen! What!)

Vores hotelværelse var ren og skær luksus. Lidt mindre, end det vi boede i sidste år, men det var firestjernet og service var i top!

Ja, jeg er ikke ligefrem et kamera-geni, når det kommer til at tage billeder af lyskæder. Men Budapest elsker lyskæder – og det gør jeg dælme også! Her er et glimt fra vores første aften ude, hvor vi lige fik os en velkomstcocktail. Mmmh!

Sådan her ser vores morgenmad IKKE ud hjemme i Aarhus. Måske en sjælden gang i weekenderne. Det var så lækkert at have morgenmaden inkluderet på hotellet – og der var seriøst alt hvad hjertet begærede. Endda asiatisk morgenmad. Og ja – det er fysisk umuligt at lægge maden pænt på en tallerken. Jeg tror, det er en regel, når man spiser buffet, haha!

 

Jeg fandt flere regnbuer på toppen af Citadella-bjerget, som er et af de højeste punkter i Budapest. Der vandrede vi hen den første dag. Det var en god måde lige at få ødemer i benene til at fortage sig (ja, jeg har tendens til den slags for tiden, hvis jeg er for stillesiddende… haha!)

Budapest er kendt for deres termiske bade. Sidste år fik vi aldrig taget en dukkert, men i år skulle det være! Denne bygning skulle efter sigende være et af de smukkeste – især indenfor, men vi opholdte os primært udenfor. Der var pænt, hyggeligt og sjovt (for et af bassinerne forvandlede sig til bølgebassin) og vi fik os en bette badeøl. Det var læks!

Ham du ser på billedet er min rejsepartner aka kæreste, Anders. Han dukker ikke så tit op på mine billeder, men jeg synes virkelig det her billede er så fint – hvis vi lige ser bort fra mine knap så gode selfieskills. Vi er glade og ser frem til en aften med god mad – en aften der endte ud i mange øl og et par drinks. Hæhæ!

Efter en aften med øl og drinks, blev det besluttet at vi dagen derpå skulle vandre op til Budapests højeste punkt. Det ligger 11 kilometer væk, hvor man vandrer op til et tårn. Turen var estimeret til at tage 3 timer på gåben. Og nåh ja – så havde vi (læs: jeg) tømmermænd. Heldigvis havde jeg nået at få en lur, en cheeseburger-menu og en is, så jeg var kampklar til at gå langt. At vejret så begyndte at true med lyn og torden var en anden sag – vi kom heldigvis helskindet igennem!

Denne udsigt var hele gåturen værd. Vi gik klokken 17 og var fremme i tårnet på det højeste punkt omkring klokken 21. Billedet fanger kun en lille brøkdel af al den smukhed, der var. Dét var seriøst krymmel!

Efter at have svedt og måske fældet en tåre på en meget seriøs og kulturel museumstur, passerede vi flotte blomster. Dette måtte lige foreviges! Jeg havde lige brug for at smile lidt ovenpå en tragisk historie om Ungarns besættelse og mangel på frihed tilbage i 1900-tallet.

The Liberty Bridge blev lukket for trafik og vi havde mulighed for at ligge i hængekøjer, sidde på vejen og nyde udsigten fra broen med en øl i hånden. Det blev dog primært til vand og cola, fordi vi var decideret kogte. Solen var så vaaarm!

Denne overdådige bygning forsætter med at blæse mig bagover. På alle tidspunkter af dagen, formår den at charmere sig ind på dig. Den fortjener helt klart at komme på listen over krymmel fra ugen.

 

Om ikke så længe kommer der en guide til Budapest, men den kræver lidt mere arbejde og eftertænksomhed, fordi jeg lige skal have kogt vores tur fra både sidste år og i år sammen til en fin guide med vores bedste anbefalinger. Skriv lige, hvis der er noget, I vil vide mere om. Jeg tager gerne imod input! 

Krymmelkram, 

Nynne ❤️

0

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: