Ugens krymmel #5

SÅ blev det mandag! Hvordan så jeres sidste uge ud? Jeg håber I fik plads til at nyde de små glæder. 

Jeg har virkelig set frem til denne uge. Ikke fordi den bliver lutter lagkage, men den kommer til at indeholde et mere frit skema og jeg kan forberede mig til eksamen med (lidt mere) ro og glæde mig til weekenden, hvor jeg både har arbejdsfri weekend og kan være en lidt mere tilgængelig og lettet kæreste (hvis eksamen altså går godt, haha!).

Jeg har købt Atelier Aarhus kalenderen, som jeg virkelig er blevet glad for! Den hjælper mig bl.a. med et af mine krymmelmål for år 2018, som indebærer at jeg skal skrive 3 ting ned hver dag, som jeg er taknemmelig for. Det er virkelig en dejlig måde at fokusere på de gode ting, der har været, selv hvis dagen har været udmattende og måske endda frustrerende.

Mandag

Dagens 3 taknemmlighedsord:

 1. Søde instafølgere (fordi I kom med så mange gode råd til min kommende praktik)
 2. Studiejob (fordi jeg virkelig føler mine kompetencer er gode og jeg lærer SÅ meget!)
 3. Min kæreste, fordi han virkelig formår at drysse med krymmel, når jeg selv mangler overskud <3

Mandag var virkelig et slap in the face, da jeg vågnede til morgen. Jeg var simpelthen SÅ træt ovenpå min første arbejdsweekend. Måske fordi jeg også vidste, at resten af ugen var så booket og ville blive efterfulgt af en arbejdsweekend mere. Så jeg skulle lige trække vejret lidt dybt. Heldigvis er cykelturen ud til skolen en fantastisk måde at vågne på! 7-8 km op ad bakke i det friske vintervejr. Yes manner!

 

Det bliver tidligt mørkt i de her måneder. Men se lige hvor fint det ser ud på min gade! Jeg er fan!

 

Tirsdag

Dagens 3 taknemmelighedsord: 

 1. Samarbejde
 2. Faglighed
 3. Dyne

Det var en lang, men lærerig dag i skolen. Vi simulerede cases ud fra emnerne Akut og Palliativ. Vi var opdelt i grupper, hvor den ene gruppe havde lavet casen og derved havde alle svarene på patientens værdier. Den anden gruppe skulle agere sygeplejersker og handle på patientens situation. Enormt lærerigt! Alles hjerner var blæst bagover da dagen var omme om eftermiddagen – der var ikke mere overskud i nogen af os, men jeg er sikker på vi alle blev en anelse klogere på emnerne, som også er dem der er opgivet til eksamen.

Jeg (og min studiegruppe) har trukket emnet akut. Det er svært, men jeg tror og håber på det går.

 

Jeg har opdaget den her fantastiske drik i kantinen. Den smager SÅ godt! Og så hjælper den på et lidt lavt eftermiddagsblodsukker, hæhæ! Tænk engang, at det først er nu, 2,5 år inde i uddannelsen at jeg opdager den. Den kan anbefales – prøv den før din nabo!

 

Anders lavede vores yndlings wok-ret samme aften. Vi var begge trætte, men det er en nem ret at lave. Og den smager så skønt! Her er opskriften, hvis du har lyst til at prøve: http://www.frkuldbjerg.dk/2011/04/luksuris-kylling-i-rd-karry-og-kokosmlk.html

 

Onsdag

Dagens 3 taknemmelighedsord: 

 1. Snacks
 2. Stearinlys
 3. Kærlighed

Dagen bestod af mere undervisning, gruppearbejde efter skole for at forberede en fremlæggelse og så brugte jeg eftermiddagen på at strikke og spise snacks. Det var tiltrængt. Jeg er stadig ikke så langt med huen, men det er simpelthen fordi jeg ikke kan sidde stille ret lang tid ad gangen for tiden. Og så må det jo bare være sådan.

 

Torsdag

Dagens 3 taknemmelighedsord:

 1. Fællesskab
 2. Sovs
 3. Nærhed

Jeg kom ikke til undervisningen, men mødte op senere på dagen for at filme. Vi skal i studiegruppen aflevere en video til vores eksamen, som tager udgangspunkt i en akutcase med en patient, der oplever brystsmerter og ender med at blive bevidstløs. Så vi skulle i videoen demonstrere hvordan sygeplejersken udviser lederskab og klinisk beslutningstagen (meget fancy ord, som er en essentiel del af vores arbejde som sygeplejersker). Videoen blev ganske fin og er nu afleveret. Samme dag udgav jeg 20 personlige bekendelser og aftensmaden blev til hakkebøf, bløde løg og sovs. Helt perfekt!

 

Fredag 

Dagens taknemmelighedsord:

 1. Veninder
 2. Grin
 3. Grey’s

Jeg vågnede til morgen med hold i nakke og ryg. Det frustrerede mig en hel del, fordi jeg vidste det ville gå ud over min arbejdsweekend. Jeg kom igennem skoledagen med smertestillende og søde mennesker. Dagen byggede på fremlæggelser om de cases, vi havde simuleret om tirsdagen og sidst på dagen tog jeg med nogle studieveninder på Stiften for at sludre om alle de ting, der ellers ikke altid er tid til. Det var rigtig hyggeligt!

Om aftenen fik jeg tippet om at massere min nakke med en kagerulle, liggende mellem to stakker af bøger. Det virkede virkelig godt – meget effektivt og ramte alle mine ømme myoser. Det hjalp ikke på hold i nakken, men det hjalp lidt på smerterne. Yes manner!

 

Og sådan så mine weekendmorgener ud. Det var godt nok mørkt! Men jeg elsker at træde ind på hospitalet. Jeg har sådan en ubeskrivelig hjemmefølelse – hvilket jeg ikke tror jeg deler med ret mange, fordi de fleste forbinder hospitalet med ulykker, smerter, operationer og død. Jeg synes bare det er så skønt at have muligheden for at give et smil i patienternes retning, mens de står midt i alt det her. Jeg er så taknemmelig for at jeg har fået muligheden for at arbejde her. Jeg lærer så meget – også fra patienterne.

Ja, og så elsker jeg bare endnu mere at komme hjem efter lange arbejdsdage, når det er til et syn som det her. Anders er virkelig gået weekendamok i køkkenet på det seneste – And I just let him… 

Jeg gav ham et bagestål (og nej, ikke en bagesten) i julegave. Den blev afprøvet i weekenden og vi har aldrig oplevet en så perfekt, sprød og lækker pizza som den her. Nu skal vi bare up’e vores game indenfor smag og så starter vi snart en pizzabiks. That’s the dream, haha!

Har I lyst til at læse et indlæg om hvordan vi laver pizza med bagestål? For ikke ret mange kender til det, når vi har spurgt.

Ovenstående var min uge i grove træk. Jeg er hver dag taknemmelig for at I læser med. Det gør det hele meget sjovere. Havde I også en dejlig uge? Og hvad med denne uge – hvilke gode ting har den at byde på? 

Glædelig mandag. <3

 

 

0

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: