Ugens Krymmel #43

Halløj allesammen og glædelig tirsdag. En ny uge er startet. En uge med rig mulighed for at drysse med skønt krymmel. Hvad skal der mon ske hos jer? Er flere af jer startet på arbejde igen eller har I lige fået ferie?

For mit vedkommende er det en lidt underlig uge, fordi jeg fortsat er sygemeldt. I sidste uge formåede jeg at gøre noget rigtigt dumt med min skulder, i forbindelse med mit arbejde. Vi laver ofte forflytninger, indimellem de lidt tungere af slagsen, og det kræver en god teknik, hvis patienterne ikke selv kan hjælpe til. Her har jeg formået at overbelaste min skulder – i et omfang der først er kommet snigende med smerter i dagene efter. Øv med øv på! Men lad os give sidste uge en kigger – en uge med udfordringer på job og desværre en sygemelding i weekenden.

Ét af de ting, der giver mig krymmelfølelse hver dag, er vores lejlighed. Det var verdens bedste beslutning at flytte hertil! En sætning, Anders og jeg siger til hinanden hver dag “den bedste beslutning, vi har taget længe!“. Udsigten fra den ene af vores altaner, giver mig en følelse af at være på ferie og følelsen af at være en del af noget større. Så hvis humøret er lidt i den grå ende, så går jeg herud og betragter “verden”.

Jeg kan huske, at jeg tirsdag var helt igennem udmattet, efter at have haft en fysisk og mentalt krævende, men ikke mindst lærerig arbejdsdag sammen med en studerende. Det er fedt at arbejde sammen med studerende, fordi de ofte har helt andre perspektiver på sagerne. Men samtidigt var det bare et af de dage, hvor jeg mentalt skulle rumme al den krise, som arbejdet indimellem kan bestå af, når man er i kontakt med pårørende og meget syge patienter. Jeg tror ikke (og håber det egentligt heller ikke), at jeg nogensinde vil kunne gå hjem efter en vagt, hvor en patient går bort og så bare slappe helt af. Jeg reflekterer altid ekstra over mit arbejde, men er blevet bedre til at hvile i den positive feedback, jeg får. Det opvejer heldigvis ofte det triste ved jobbet.

Og hvad har alt det her at gøre med billedet? Det er et billede fra en givende og svær dag, hvor jeg blev så glad for at kunne trække i bukser med blomster på – et mini-krymmeldrys på en svær dag. Dét kan også noget!

Selvsamme dag, kom jeg hjem uden nøgle til lejligheden og måtte søge ly hos Sisse, som heldigvis kender mig ind til benet og ved, at jeg har det bedst, når der er snacks (i det her tilfælde flødeboller) og sodavand. Mums!

I sidste uge, nåede jeg også et skridt længere med min Sorbet Cardigan. Faktisk nåede jeg at tilføje en neongrøn garnbandit til projektet, men det spillede ligesom ikke, så det blev trevlet op igen. Jeg er heldigvis blevet bedre til at strikke og har med tiden erfaret, at hvis jeg sidder med noget, jeg ikke kan se mig selv gå i, skal der optrevles med det samme. Der er INGEN grund til at strikke noget, man ikke kommer til at bruge. Tip hermed givet videre!

Det her er ét af mine yndlings-shirts. Jeg tager den på, når kroppen er fuld af regnbue-følelse og når jeg har ekstra brug for at føle det. Jeg ledte efter flotte regnbuer, i takt med at jeg måtte erkende at min skulder var blevet overbelastet og gav mig smerter, som jeg ikke havde kontrol over.

Fredag formiddag, inden en aftenvagt, nød jeg godt af de pandekager, Anders havde lavet til mig aftenen forinden, hvor jeg havde lidt ondt af mig selv. Min skulder gjorde fortsat ondt, men jeg tænkte, at det måske ville blive bedre af at holde den i gang på job. Så det krævede lige et lækkert morgenmåltid og en dosis ro, inden jeg hoppede i kitlen.

Lørdag smed jeg håndklædet i ringen. Jeg måtte sygemelde mig på arbejde, fordi min skulder gjorde så ondt og havde brug for at blive skånet. Som trøst, hoppede jeg i min bløde cardigan, og gik en tur ved vandet sammen med Anders. Vi gik forbi havnen, hvor der var The Tall Ship Races. Sikke et fint arrangement! Det sluttede af med det smukkeste fyrværkeri-show, vi så fint kunne overvære fra vores altan.

Det ligner noget værre ruskomsnusk, det her, men det er faktisk ét af de bedste pastaretter, jeg længe har lavet og smagt. Vodka Penne. Jeg lavede retten i søndags, og I kan finde inspiration hos @farlaversovsen på Instagram. Penne-pasta, vodka, løg, ovnbagte tomater, persille og parmasan og du har en lækker, vegetarisk ret. MUMS!

Hvordan så jeres uge ud?

0

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: