Hej allesammen. ❤
Hvordan går det hos jer? I er til enhver tid velkomne til at dele hvad der har beriget jeres uge. Hvad har givet jer glæde? Stort som småt.
Jeg sidder lige i skrivende stund med en udsigt til en masse rejseoppakning, for i morgen går turen til Budapest (som jeg har skrevet lidt om her). Jeg glæder mig enormt meget til kærestetur og hygge. Jeg burde egentlig også gå i seng nu her, men eftersom jeg hverken har lyst til at skippe ugens krymmel og heller ikke tager computer med på turen, får I lige blogindlægget sent denne mandag.
Lad os se tilbage på de små krymmelting, der har beriget forrige uge. Ugen har virkelig stået i madlavningens tegn, men det klager jeg bestemt ikke over!
I sidste uge lavede vi en meget gammeldags, men yderst lækker sommerret! Grydestegt kylling. Det er en yderst simpel ret at lave, men den smager noget så udsøgt. Agurkesalaten er hjemmelavet og smager SÅ dejligt syrligt og sødt ved siden af den smudsige flødesovs. Måms! Jeg vil nu mene retten kan nydes året rundt! Og man skal ALDRIG gå ned på sovs… det her var meget sirligt anrettet (af Anders endda – min tallerken var så snusket! haha!) men jeg lover jer, at der kom dobbelt så meget sovs på tallerkenen efter billedet blev taget.
Onsdag gik jeg en tur med allerkæreste søsterløjsovs. Hun er otte år ældre end mig, men vi forstår at hive vores indre børn frem – gerne når tingene bliver lidt for seriøst og livets store følelser kan blive for meget at snakke om hele tiden. Så her får I mig lidt poleret, upoleret og i selskab med et af de mennesker, jeg holder allermest af.
Onsdag aften blev jeg forkælet med spareribs. Det er noget, jeg fik for allerførste gang for en lille måned siden. Det er så godt. Og så er det bare en fornøjelse at få det hjemme i egen hule – og tilberedt med egen marinade og hele moletjavsen. Måms, I tell you!
Torsdag fik jeg æren af at holde på den sødeste lille babydreng, der lige er blevet otte uger gammel. Jeg havde seriøst lyst til at putte hans små tussetæer i et pitabrød. Og jeg indrømmer gerne, at jeg fik røde kinder og gerne så mig selv med sådan en på et tidspunkt. Simpelthen for nuttet. Det er min studievenindes fine baby, som vi var flere studiepiger, der fik æren af at møde over en kop iskaffe i byen. Så hyggeligt!
Jeg kom hjem til den mest forrygende chili con carne, som havde stået og simret på komfuret siden middag. Det skal lige siges, at det meste af alt det her mad ikke er lavet af mig. Jeg nyder virkelig at Anders har ferie og har lyst til at jonglere med mad i køkkenet. Denne version af chili con carne nydes med pandekager ved siden af, tomatsalsa ovenpå og med hvidlig i creme fraiche ovenpå. SÅ godt. Opskriften kan I finde i Meyer’s kogebog “Simremad”.
Jeg har lavet vaniljecreme, så vi kunne spise frugtsalat. En spise, jeg ikke har fået længe, men som er enormt godt jo!
Der blev tryllet med langtidshævede franskbrød. Atter engang var Anders på banen! Jeg er fandme godt gift. Eller.. det bliver jeg!
Lørdag luskede vi ud på jazz og øl. Og vi er nu blevet bekræftet i hvem, der skal få lov at spille til det bryllup, vi agter at holde engang ude i fremtiden, hæhæ! “Admiral Awesome”, hedder de og bor allesammen i Aarhus-området. De har charme, skæve historier at fortælle og så spiller de fede versioner af gamle sange og brygger selv deres eget i bedste avant garde stil (hvis I er til den slags). Tjek dem ud!
Så er der ikke mere krymmel for denne gang. Eller jo, der er masser, men heldigvis lader jeg også noget af det være i min erindring. Næste uge kommer Ugens Krymmel nok til at bestå lidt mere at herligheder fra det kære Budapest i Ungarn.
Jeg er glad for I læser med!
Krymmelkram fra Nynne ❤
0
Grydekylling er sååå godt – og kan man se hvad farve tallerkenen er, er det en fejl.
Jeg var også til jazz jam på Smagløs her i ugen, vildt hyggeligt.
– A
Hvordan griber man det an med sådan en helstegt kylling? Vil vildt gerne lave det!!
Måske kan du lave en instastory om det? 😀
Hej Signe!
Jeg må desværre være dig svar skyldig indtil videre. Vi har snydt lidt, for vi har kun brugt kyllingebryster i gryde, hvor man så først steger dem og koger dem i bouillion og til sidst laver sovsen færdig – men det er også en simpel og hurtig måde at lave det på – og det er IKKE fordi det smager mindre godt. hæhæ. Hvis jeg bliver skarp på opskriften på et tidspunkt, vil jeg gerne lege tv-køkken og komme med tips og tricks. Tak for dit foreslag i hvertfald! <3
Krymmelkram