Tæller de positive ting med i dit daglige regnskab?

I forlængelse af ét af mine første blogindlæg, har jeg et spørgsmål til jer, søde krymmelvenner:

Har I tænkt over hvor mange positive ting, der skal til for at opveje én negativ?

Er du gal, hvor kan en dårlig nyhed, en dårlig oplevelse, en dårlig start på dagen eller brok i arbejdsmiljøet dræne og hvor har det dog en magnetisk effekt på andet negativt – har I lagt mærke til det? Det spreder sig som ringe i vandet. Det kan virkelig være svært at bryde den der cirkel, når først vanerne er der eller dagen er startet uheldigt ud, eller nærmere har udviklet sig til en uoverkommelig dag med overflod af opgaver.

Jeg synes i hvert fald, det er svært at bryde og se igennem det negative.

Men når du så sidder og fører mentalt “regnskab” over dagen og dømmer den for at have været dårlig, negativ, frustrerende og værdiløs, har du så husket at reflektere over de positive ting, der har omfavnet din dag? Måske har du ikke lagt mærke til dem, fordi du har haft fart på eller fordi du ikke har kunnet se udover det negative eller fordi de små krymmelting er så små, at du ikke tæller dem med.


Nyd de små krymmeldrys på din vej og tæl dem med i regnskabet – for eksempel disse:

★ Duften af nyslået græsplæne. Hvis vi lige ser bort fra de mennesker, der har dominerende græsallergi, ikke?

★ Fugle, der synger tidlig morgen. Især efter en lang vinter, hvor de har været i hi og mørket har lagt sig som dyne over os.

★ Nyfalden sne.

★ Duften af nybagt brød.

★ Lyden af regn på ruden.

★ At få tæppe over sig når det er koldt. Eller endnu bedre, hvis nogen vil pakke dig ind i tæppet – som en pølse i svøb.

★ En rigtig kold, dråbetrillende dåsesodavand.

★ Følelsen af helt nyvasket hår.

★ Løst nattøj til at tusse rundt i inden sovetid.

★ At observere og lytte med på en samtale mellem to ældre damer, der griner og deler minder om det liv de lever og har levet.

★ Smil fra fremmede mennesker på gaden. Ja, det er DIG de smiler til!

★ Når du genopdager et musiknummer, der var gået i glemmekassen, fordi du ikke kunne huske navnet på det.

★ Mennesker, dig ønsker dig en god dag, holder døren får dig, spiller guitar på gaden, komplimenterer dit smil eller dit tøj.

★ Børn, der fortæller røverhistorier.

★ Børnegrin.

★ Når kollegaen siger “Ved du hvad.. bliv bare siddende. Jeg skal nok tage den her (opgave).”

★ Kæresten, der tager opvasken for dig.

★ Hjemmelavet mad. Især når andre har lavet det!

★ Den der kaffe to-go, du drikkede på vej til arbejde.

★ At du huskede at klæde dig praktisk i forhold til vejret.

★ Solen tittede frem blandt de grå skyer.

★ Du kom igennem dagen trods en dårlig start og den blev faktisk helt ok.

 

Så dagens budskab er:

Husk at ligesåvel som negative oplevelser kan fylde hverdagen og sprede sig som ringe i vandet blandt dine kollegaer, din familie, dine venner og dine forbipasserende – så kan de positive virkelig noget godt, hvis du giver dem lov. Så del med omverden, hvis du har oplevet noget skønt i din dag. Det skaber en pause fra det andet. Del med andre, hvad enten det handler om at solen lige tittede frem fra skyerne, du så en sjov fugl på din vej eller hørte den sjoveste kommentar i bussen på vejen. Der er ikke noget bedre end at høre en god lille anekdote, når meget andet spidser lidt til.

Hvis du har flere skønne ting til listen (for jeg er 100 % sikker på at der er MANGE flere), så vil jeg glæde mig til at læse dine bud nede i kommentarfeltet. Juhuuu!

Hav en skønherlig dag! 

Krymmelkram fra Nynne

0

2 kommentarer til “Tæller de positive ting med i dit daglige regnskab?”

 1. Jeg synes der skal meget til, at mit humør vender – generelt er jeg temmelig svær at hidse op, så de fleste små ting gør mig glad – medvind på cyklen, fiskefrikadeller på tilbud, en sjov GIF fra mine søstre, æren af at se nogle snuble (du ved, bare lige lidt, uden de slår sig) eller en spontan sød sms eller et tilbud om en kaffe-date.

  – A

  1. Hvor er det dejligt at høre! Hverdagen er bare lidt sjovere, hvis man formår at sætte pris på de små ting – det er bare ikke alle der er lige gode til det.

   Jeg elsker dine eksempler! Især den med at se nogen snuble, hvor de måske forsøger at akkompagnere det med en sjov stabiliserende “dans” bagefter. Hehe.

   God aften! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: