Jeg har strikket: Kumulus Bluse

Der hersker vist ingen tvivl om, at meget af mit hverdagskrymmel består i strik og hygge. Derfor vil jeg også gerne dele mine strikkeoplevelser med jer løbende, når jeg får færdiggjort projekter. Der er mange af jer, der spørger ind til mit strikkeeventyr, så jeg vil fremover gerne dele de færdige resultater med jer her på bloggen. 

I denne omgang vil jeg gerne vise resultatet af mit seneste strikkeprojekt, Kumulus Bluse. Det er ved at være en lille måned siden, jeg blev færdig. Og hvis du er nysgerrig på at vide mere, inden du køber opskriften, så læs videre.

Strikkeoplevelsen
Blusen strikkes oppefra og ned, hvilket jeg er allermest fan af. Personligt, fordi jeg langt bedre kan forholde mig til størrelsen omkring skuldrene, end hvis jeg strikker nedefra og op, hvor tingene altid er lidt mere oversized. Endnu et plus er at den strikkes i glatstrik, bortset fra når du skal lave i-cord-kant ved halsen og ærmerne.

Den strikkes som sagt i glatstrik og forstykke, bagstykke og ærmer dannes ved hjælp af raglanudtagninger. Hvis du er i tvivl om denne teknik kan du finde en brugbar YouTube-video lige her.  Jeg strikkede ærmerne med magic loop-teknikken, men du kan i stedet bruge strømpepinde, hvis du bedre kan lide det.

Langs alle kanter strikkes en i-cord-kant. Denne teknik kendte jeg ikke, da jeg gik i gang, men jeg fandt hurtigt ud af hvor nemt, det er, da jeg så denne video.

Jeg synes, det er en ganske simpel og nem strikkeopskrift, trods nye strikketeknikker. Jeg skulle lige have lidt tålmodighed ved strik af i-cord-kant, fordi det var en ny teknik og den er lidt langsommelig, men resultatet bliver så smuk, at det er hele arbejdet værd. Ligeledes har jeg (indrømmet) lavet flere fejl, hvor jeg måske ikke nærlæste opskriften helt korrekt – men sådan er det at være rimelig nybegynder stadig, og jeg vil vædde med det er i petitesseafdelingen, hvor ingen andre end jeg selv lægger mærke til det – og jeg kan godt leve med det, især fordi jeg valgte at lave “fejlen” symmetrisk.

Designet
Designet var dét der fangede mit øje fra start. Den har et feminint udtryk med den dybe halsudskæring og garnets gennemsigtighed. Designet kan komme til udtryk i mange kombinationer – for eksempel med en skjorte under, så kraven titter frem ved den dybe halsudskæring, mens den samtidigt er smuk til en højtaljet nederdel. Den giver rig mulighed for at vise de flotte halskæder frem i hvert fald!

Garnet
Jeg skal først og fremmest sige, at jeg stadig er en stor amatør i forhold til strik. Hvis du er ligeså, kan jeg anbefale at købe det garn der angives i opskriften, men hvis du ligesom jeg er en ludfattig studerende, vil jeg anbefale dig at se på andre garnalternativer, så længe du er opmærksom på strikkefastheden. Jeg strikker som oftest lidt stramt, så jeg plejer at strikke med en halv pindestørrelse større.

Jeg har brugt to tråde Kid Silk fra Drops i farvenummer 19 – det har givet trøjen et lidt mere råt look, som jeg godt kan lide og så passer den smukt til efteråret. Så vil jeg også lige påpege at trøjen i høj grad lever op til sit navn “Kumulus” som betyder “Sky”. Den er let, luftig og blød som en sky ser ud!

Hvad synes I om resultatet? Har I også været i gang eller er opskriften på strikke-to-do-listen?

Opskriften kan du finde hos Petiteknit, som har et hav af strikkelækre designs!

4

17 kommentarer til “Jeg har strikket: Kumulus Bluse”

 1. Dejligt med en præsentation af dit seneste strikkeprojekt. Spændende læsning! Jeg har længe været nysgerrig på netop den bluse, og jeg tror sgu jeg vil kaste mig ud i den, da jeg tror at popcornblusen er lidt for avanceret. Hvad har du erfaret?

  1. Hej Louise! Tak fordi du gider læse med om mine strikkeprojekter. Beklager mit sene svar!

   Jeg kan virkelig anbefale Kumulus som første projekt, fordi den ikke er så avanceret i teknikkerne. Derudover synes jeg også, at popcornblusen er ganske ligetil. Det eneste, som kan være udfordrende, er popcornene som strikkes indimellem – men så snart du lige har øvet det nogle gange, så skal det nok gå fint. Det tager blot lidt tid. 🙂 Mit projekt lykkedes i hvertfald ganske godt, det på trods af at det var min første strikkede bluse. 🙂

   Kh Nynne

 2. Hej Nynne
  Jeg skal i gang med Kumulus i dag. Jeg er lige blevet færdig med Novice, hvilket var en skøn opskrift at følge. Jeg bliver temmelig udfordret i denne med måde raglan og i-cord-kant. Så det er virkelig dejligt at du har linket til nogle gode youtube videoer, så jeg ikke er helt lost.
  Tak for en skøn blog. Og kom endelig med flere strikke sidder.

  1. Hej Jannie

   Ej, hvor er det fedt at du kaster dig ud i endnu et projekt. Hurra! Jeg er sikker på det nok skal gå fint. Umiddelbart vil jeg anbefale dig at gennemlæse opskriften grundigt, især det første, fordi man liige skal forstå hvad der menes med at strikke frem og tilbage og sætte maskemarkører, inden man strikker rundt. Men jeg hepper på dig!

   Tak, fordi du følger med.

   Kh Nynne

 3. Hej,
  Vildt flot farve!
  Må man spørge om hvilken størrelse du har strikket den i og hvor mange nøgler du brugte?
  Hilsen Louise

  1. Hej Louise!

   Tak for det. Jeg er også rigtig glad for den! Jeg strikkede den i en str. S og brugte lidt over 6 nøgler. 🙂 Held og lykke med strikkeriet!

   Kh Nynne

 4. Cecilie Skeem

  Hej Nynne!har du strikket den med dobbeltråd? Har købt nu nøgler af kid silk fra drops, og glemte at tænke over om det var en tråd eller to du brugte jeg vil lave en i large, så hvis det var en tråd ville 9 være rigeligt.

  1. Hej Cecilie!

   Ja, jeg strikkede med to tråde Kid Silk fra Drops og brugte (lige knap) 6 nøgler til en størrelse small. Håber mit svar er dig behjælpeligt. 🙂

   kh Nynne

 5. Tillykke med din nye kreation! Den er så fin!
  Jeg er selv lidt ny på området og har også lige lavet en novice.

  Jeg undrer mig over mængden af garn du har brugt?

  Umiddelbart synes jeg jo at der som minimum går 7 nøgler til, med de garntyper hun anbefaler,som alle har en længere løbelængde ‍♀️

  Jeg sidder og skal bestille garn online og vil jo nødig ende med for lidt – Ej heller alt for meget

  1. Det er svært at sige, men jeg tror måske også jeg gjorde kroppen en anelse kortere end opskriften viste, fordi jeg ikke er så lang i det. Det kunne godt være svaret på dit spørgsmål, men sørg altid for at købe ekstra garn, så du ikke risikerer at stå foruden garn til den sidste del.

   Held og lykke med projektet – det er en sjov bluse at strikke! 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: