Podcast-listen: jeres anbefalinger

Podcast mig her og podcast mig dér. Hvis der er noget vi danskere lytter meget til efterhånden, er det podcasts. På cyklen. I toget. Under dynen. I badet. Mens vi gør rent. Det er en skøn måde at fordybe sig i nye emner og fortællinger, fiktive som ægte og kan være med til at give nye perspektiver på tilværelsen. Det er dejligt!

Jeg hører aktuelt meget Mørkeland, Fries Before Guys, Emma Martiny podcast og P1-dokumentarer, men har manglet lidt inspiration. Derfor efterspurgte jeg forleden podcasts, I kunne foreslå mig at kaste mig over. Jeg har ønsket mig en god, blandet Podcastliste med både hyggelige, uhyggelige, morsomme og spændende anekdoter. Jeg drages lidt af det hele. Og I er kommet med super gode forslag, som jeg har lovet at dele med jer her.

 1. Sitter podcast – en podcast der drives af Signe Lindkvist og Iben Hjejle. Du vil højst sandsynligt komme til at grine og smile over de finurlige og ikke mindst skæve samtaler.
 2. Mørkeland – en dansk true crime podcast, der dykker ned i to mord hver uge. De to værter ønsker at italesætte det grusomme og dykke ned i, hvad det er, der sker, når mennesker bliver ramt af det mørkeste af det mørke.
 3. Farmænd – en podcast indeholdende lune historier og lommefilosofi vedrørende tilværelsen som far. Enormt morsom og hyggelig!
 4. Man kan aldrig vide – en rødglødende tatovør – en historie om falsk identitet, forførelse og bedrageri.
 5. Fredagsslik – en podcast, hvor der anmeldes nyt slik hver gang.
 6. Det perfekte offer – en fortælling om to personer, der i en sårbar tid som patient indlagt i psykiatrien, bliver seksuelt udnyttet af en nattevagt. En fortælling om at opleve overgreb, hvor ingen tror på ofrene, fordi de har en sindslidelse. Vanvittig fortælling med et vigtigt budskab!
 7. Bucket list – en podcast fyldt med gode samtaler.
 8. Emma Martiny Podcast – en podcast med interviews og soloshows omhandlende det at drive en business, inspirerende historier og livets store drømme. En podcast med temaer såsom inspiration og motivation, kreativitet, selvpleje, næring og nydelse.
 9. Fries before guys – I kender dem sikkert allerede, men de fortjener helt klart at komme på listen. Hvis du elsker ærlighed til hudløshed, sort humor og pinlige oplevelser, så skal du helt klart give Josephine og Nanna et lyt. De deler alt, råt for usødet. Det er så befriende at lytte til!
 10. Damernes Eventyrklub – citat fra værterne: “Vi har brug for færre kaffeaftaler og flere eventyr! Derfor går vi forrest med denne podcast. Hvert afsnit er en grineren, personlig og ærlig jagt på at genfinde hverdagsmagien i de små og store ting. Må det ende lykkeligt – om ikke andet, så lærerigt! Vi elsker at du er her.”
 11. Myrdet af Richelsen og Grau – en podcast af Sebastien Richelsen (tidligere tv-vært og efterforsker ved politiet) og komiker/skuespiller Anders Grau.
 12. Det vi taler om  – Radio24syv dykker ned i sladder, ugens skandaler, overraskelser og forargelser. Der graves dybere i historierne i forsøget på at finde sandheden frem.
 13. Serial – en podcast af Sarah Koenig, der dykker ned i dystre, komplicerede mordsager.
 14. Hjernekassen – Peter Lund Madsen får en ny gæst hver uge, som deler ud af hver deres store viden og interessante hjørner af videnskaben. Lyt for eksempel til afsnittet, hvor Peter interviewer en patient med en tumor i hjernen. Link: Hjernekassen – P1 – Hjernetumor
 15. Enden er nær – programserie af Third Ear – din guide til verdens undergang.
 16. Far, der er noget vi skal tale om “Thomas Skovs far fik en hjerneblødning for et halvt år siden og er stadig ikke vågnet fra koma. Det har sat en masse tanker i gang hos Thomas: Hvorfor gled de fra hinanden? Hvorfor stoppede de med at tale sammen om de vigtige ting? Hvad er en god far? Nu taler Thomas med en række fædre, der åbner op omkring deres forhold til deres fædre – for sammen at finde frem til opskriften på at være en god far for sit barn, også når de ikke er børn længere.”
 17. Alt det jeg skulle have haft“Alt det, jeg skulle have haft” er en podcast om at abortere. Hvorfor man aborterer spontant, hvad der sker i og med kroppen og ikke mindst hvordan det føles mentalt, når du mister det som egentlig var dit.”
 18. Jeg plejede at tro på for evigt – en podcast om at miste, savne, om sorg og minderitualer.
 19. Anden til Venstre – Stephanie har gæster på besøg, der taler om at være “den anden til venstre.” Om at have en partner i rampelyset. “Stephanie tager en snak med “de bedre halvdele”, om hvem de er, hvordan deres samlevers jobs har indlydelse på deres liv og hvordan de synes, det er at være “den anden til venstre”.
 20. Brinkmanns Briks fra p1 – Svend Brinkmann dykker ned i menneskers adfærd; hvorfor mennesker handler som de gør. Alt fra præstationsangst til kedsomhed i parforholdet.
 21. Sustain Daily podcast – vil du gerne have et nyt perspektiv på bæredygtighed og have mere viden om hvordan du kan gøre dit for at sætte et mindre Co2-aftryk på planeten? Så giv Johanne og Emma et lyt!
 22. Fra min vinkel – “I hvert program er du i selskab med vært Pauline Kloster, som besøger forskellige mennesker, og hører om deres synspunkter på en given historie, TV2 lorry har dækket i ugens løb.
 23. 30-års krisen – en snak med kendte om at runde det skarpe hjørne, krydret med humor og en masse navlepilleri.
 24. Voksen ABC – drevet af Cecilie og Rachel: “En voksen ABC, hvor vi, to veninder i starten af trediverne taler om ord, der definerer vores voksenliv – Ét bogstav af gangen.”
 25. Radiofortællinger – “Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier.”

Aaaaand there you have it! Der er mange på listen, jeg endnu ikke har givet en lytter endnu, men jeg glæder mig sådan til at dykke ned i dem. Hvis I har flere, der skal med på listen, så smid endelig en kommentar i kommentarfeltet, og jeg sørger for at opdatere listen løbende. Glædelig lytning!

1

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: