Om søndag, æblegrød og status på bachelor

Mens skrællede æbler, kogt ind til æblegrød, står og køler udenfor, og hjemmelavede makroner hygger sig i ovnen, tænkte jeg lige at give lyd fra mig herinde.

Hvordan går det hos jer på denne højhellige søndag? Har I været ude at føjte, eller har I måske endda været på et lille marked, eller har i danderet den hjemme blandt hjemmefutter, aviser, strik og film? Uanset hvilken form for søndag I har, så håber jeg i hvert fald at I nyder den.

I dag har jeg sovet længe, strikket på mit nyeste strikkeprojekt og drukket te fra Mumikrus. Skønt, ikke? Og pludselig skyllede en fornyet energi over mig ved synet af Anders, der havde gang i en surdej. Jeg fik lyst til at lave æblekage! Og ikke nok med dét, så orkede jeg ikke at hente makroner i Netto, så jeg har kastet mig ud i at lave mine egne. Jeg er ret så spændt på resultatet! Hæhæ. Lidt tosset, men lækkert, er jeg sikker på. Der er heller ikke noget bedre end at finde overskud til at kaste kærlighed i egen mad. Hvilket er alt for længe siden, jeg har gjort det sidst – af lyst i hvert fald.

Overskud er nemlig ikke noget jeg besidder det store af for tiden. I hvert fald ikke til de ting, jeg går og drømmer om at have overskud til. For eksempel hovedrengøring (hvornår har man nogensinde overskud til det?), kreative blogindlæg og hjemmelavede videoer og gør-det-selv-projekter. Jeg har så mange ting, jeg gerne vil dele med jer, men min krop er splat.

Og jeg ved godt hvad der skyldes en energiforladt krop: udover hvad der føles som tusinde planer de sidste fire weekender, så er jeg også gået i gang med min bachelor. Den længeventede, store opgave, som studiet har tudet vores ører fulde med, lige siden vi startede på uddannelsen. Nu er der taget hul på bylden, som ellers har naget mig i noget tid: for hvordan skulle opgaven lige vinkles?

Jeg skriver sammen med en studieveninde, som jeg kender enormt godt. Vi kender hinandens kompetencer, vores styrker og svagheder og det er nemt for os at sige til og fra, når noget bliver for meget. Hvilket er alfa omega, nu hvor vi også har taget en ganske spændende og yderst svær problemstilling i fokus: pårørende til patienter med en hjernetumor. Jeg vil ikke gå i detaljer, men det er i den grad en ubærlig problemstilling – og vi kan begge mærke på egen krop, når vi har talt om hjernetumorpatienter og pårørende en hel dag, ugen ud. Det sidder i kroppen når vi har fri.

Derfor er det også vigtigt for mig at kunne holde fri, når jeg har fri – hvorfor vi heldigvis også er gode til at skematisere hvornår vi skal arbejde. Så jeg forsøger virkelig at gå ned i gear, når jeg har fri: strikke, spise mad, smide mig på sofaen med en god bog. Jeg drysser med lidt krymmel hist og pist, hvor jeg kan.

Men jeg glæder mig i øvrigt også til det næste, vi skal i gang med i projektet: at interviewe dem det handler om. Vi har fået informanter til vores projekt og vi er meget taknemmelige for deres lyst til at medvirke, så vi kan få belyst problemstillingen med noget nyt. Så mit hjerte er også fyldt med taknemmelighed i disse dage, fordi mennesker kan være så imødekommende og have lyst til at bidrage til vores projekt, mens de selv står eller har stået i det svære.

Noget helt andet er…. der skal lyde et stort TAK til de af jer, der skrev hvilke ting I ønskede, der kom mere af på min blog og Instagram. I det store træk, så er der stor interesse for mit strikkeeventyr – som jeg lover at dele mere af løbende. Ligeledes har nogen af jer ønsket et madfokus på bloggen og noget mere om min uddannelse og jobønsker. Det er så skønt at I er nysgerrige – det gør det så sjovt for mig, at I ønsker at tage del i mit krymmel. Det minder mig i øvrigt også om, at jeg lige om lidt rammer tusinde følgere på Instagram, hvilket jeg aldrig har forventet. Det er jeg så taknemmelig for! Og jeg kan røbe så meget, at jeg arbejder på, at der kommer en lille krymmel-give-away i den forbindelse. Hurra! 

Nu har jeg lige pippet lidt og kan fortælle, at der kommer Ugens Krymmel igen i næste uge. Imens vil jeg ønske jer en dejlig søndag aften og sige tak fordi I læser med. You rock! ♥️

 

 

0

2 kommentarer til “Om søndag, æblegrød og status på bachelor”

  1. Dejlig fridag, lyder det til, husker stadig min ergo bachelor skrivning – det kan trække tænder ud. Hjemmehøvlet æblegrød rocks – jeg elsker det toppet med kold vanilje-cremefraiche med saltkaramel sirup.

    – A

  2. Terminale patienter og alvorligt syge kan fylde meget i det daglige på job, og derfor er det vigtigt at passe på sig selv, når man har fri. Så jeg forstår godt din priotering☺️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: