Månedens krymmel: Marts

Halløjsa allesammen og glædelig fredag!

Vi har fået taget hul på april, og som jeg skrev i forrige krymmelindlæg, er jeg begyndt at skrive krymmel for hver måned, i stedet for det ugentlige krymmelindlæg, jeg ellers tidligere udgav. Denne form for indlæg vil blive udgivet hver måned og der vil i slutningen af hvert indlæg blive tilknyttet et par ord om mine intentioner for den kommende måned. Jeg håber, I synes det er hyggeligt at læse med og kan bruge mine små skriblerier til noget i jeres hverdag. 

Marts måned har været rigtig fin, lidt lang, lidt køligt i vejret og også til tider udfordrende. Måneden har været fyldt med arbejde og ikke mindst dejlige, sociale og rolige stunder. Jeg ville nogle gange ønske, jeg havde flere timer i døgnet til både at fordøje mine indtryk og samtidigt dele mere med jer herinde, men sådan er det bare ikke lige nu. Jeg har svært ved at få mine tanker ud og skrevet ned til jer, der måtte finde det rart at læse. Jeg er stadig ved at finde fodfæste som ny i job og forsøger at balancere min energi de rigtige steder. Tough cookie! 

Ro og dyb vejtrækning

Et af mine intentioner for Marts var blandt andet, at træde et skridt tilbage og trække vejret, hvilket jeg i dén grad har gjort. Jeg har udnyttet mine fridage til at geare ned. Det er lidt udfordrende at gå fra at skrive bachelor, til pludseligt at speede op til indimellem 40-timers arbejdsuge. Det er voksenlivet, i know, men min krop har ikke være helt fan af det hele tiden. Det gør også, at mine fridage er yderst hellige og benyttes til at puste ud og mærke efter i krop og sind. For eksempel med te, som altid skal drikkes i roligt tempo (ellers brænder man tungen, hæhæ) eller en fridag med en tur på yogamåtten. Dét er krymmel for mig.

Blomsterkrymmel

Det blev endnu en måned med blomster i min lille hule. Anders har været så sød til at give mig blomster, når han har hentet morgenmad i weekenderne – det er sådan en dejlig gestus. De fine roser på første billede, gav jeg til mig selv, efter en lang arbejdsdag. Jeg synes, det er hyggeligt at give sig selv gaver indimellem. Måske I har set denne video, jeg delte som noget af det første her på bloggen? Den er helt vildt cheasy (og jeg krummer en anelse tæer over den, haha) , men jeg føler, budskabet er ret så klart: selvkærlighed er vigtigt.

Arbejdspladsen flyttede base

Marts har budt på en udflytning i min afdeling, som tidligere huserede på det gamle kommunehospital i Aarhus. Nu er vi rykket ud til alle de andre ude på Universitetshospitalet i Skejby og SIKKE en oplevelse at se en hospitalsafdeling rive teltpælene op, flytte i kasser, flytte patienter og se dem agere i deres professionelle samarbejde i nye rammer, fra den ene dag til den anden. Der har selvfølgelig været kursus og oplæring under de nye rammer, men man ved jo først hvordan det hele kommer til at blive, når man rent faktisk står der. Og det er gået godt – det har været hårdt, men godt.  

Vintagefund

Marts har budt på et par fantastiske vintagefund: en blå buksedragt, en vintagejakke og en smuk påskeskjorte. Hvad synes I om sagerne? Jeg har generelt meget genbrug i mit tøjskab, men det er ikke altid jeg er lige god til at finde fede ting. Især fordi jeg med årene er blevet en anelse mere farveforskrækket og det tror jeg teenage-Nynne ville rulle øjne af, så jeg forsøger at finde krymmeltøj, der giver mig glæde at have på. Også selvom jeg er “bange” for at stikke for meget ud. Det er noget pjat!

Madglæde og nærvær 

Anders og jeg ser hinanden langt mindre end tidligere, på grund af de skæve arbejdstider. Det skal vi vist begge vænne os til! Men en weekend, hvor vi tog os sammen og fik sorteret ud i vores depotrum, bestilte vi bord hos vores yndlings spisested om aftenen. Det var velfortjent, syntes vi. Og det var planen, at jeg ville betale herligheden for min første voksenløn, men af en eller anden grund formåede Anders alligevel at snige sit kort frem, før jeg nåede at tænke. Det er sådan noget han gør. Vi har tit en konkurence om hvem, der først får sit kort op af lommen. Haha! 

Tjek lige desserten på billedet – den var helt vanvittig god. Passionsfrugt, knas, marengs, hvid chokolade med mørk chokolade udenpå. I kan tro, vi blev mætte.

Gåtur i nærområdet

Jeg må ærligt indrømme, at mine gåture ikke er så lange for tiden, men jeg sørger for at komme lidt ud hver dag – om det så blot er en lille omvejsgåtur på vejen hjem fra arbejde med letbanen, så kommer jeg ud.  Og hvis der er noget, jeg elsker, så er det at kunne betragte de fine, farverige bygninger, der ligger i mit nærområde. Og hvis solen så har vist sit kønne ansigt, så sker der noget helt magisk og jeg forelsker mig i området på ny. 

Strik på hjernen

Marts har budt på en masse strik. Jeg færdiggjorde min fine Sunday Cardigan, som du kan læse meget mere om via dette link: Jeg har strikket: Sunday Cardigan

Udover et færdiggjort projekt, har jeg virkelig brugt meget tid på, at glæde mig til at få garn hjem til Ballonjakken og Nordisk Sommerkjole. De farver, jeg gerne ville købe, var desværre ikke på lager på dét tidspunkt, så jeg måtte trippe rundt med strikkekriblende fingre, og vente på at komme igang. phew! Det holdt hårdt, men nu er garnet hjemme og jeg er godt i gang med Ballonjakken. Jeg glæder mig sådan til at tøffe rundt i den her i foråret – den har den fineste grøngule farve. 

En morsom aften

Anders og jeg sluttede måneden af med en tur i Musikhuset. Vi havde nær glemt, at Anders havde købt billetter til Det Gode Selskab med Mick Øgendahl og Frank Hvam. Heldigvis blev min hjerne vækket til live et par dage forinden, og vi huskede at komme afsted. Vi var noget spændte på sammensætningen af disse to herrer i et comedyshow, men vores tvivl blev gjort til skamme. Hold fast, det var sjovt. Jeg havde perioder under showet, hvor vejrtrækningen var en by i Rusland, fordi jeg bare grinede for fuld skrue. Jeg er så glad for, vi kom afsted og forinden lige nåede at få en bid mad og en stor fadøl hos Central Food Market. Ikke dårligt!

Mine intentioner for April: 

April er min yndlingsmåned, hvilket nok især skyldes, at jeg har fødselsdag i slutningen af måneden. Jeg bliver 25 år (holy moly!) i år og jeg ser frem til at fejre det med mine nærmeste. Jeg har ikke så mange intentioner og drømme for april, men lidt har jeg dog samlet sammen i nedenstående:

❤️… strikke min Ballonjakke færdig og udgive et indlæg til jer om strikkeoplevelsen. 

❤️… huske mig selv på, at passe på mig selv, når jeg har fri og ikke lade arbejdets mange indtryk og planlægning, styre mig når jeg har fri. En ting, jeg synes er lidt svært, at balancere for tiden, men jeg synes det er begyndt at blive bedre. 

❤️… planlægge og holde fødselsdagsfest for min søde familie og svigerfamilie. Jeg har lejet et lokale, hvor vi også fejrede Anders’ 25-års og jeg glæder mig rigtig meget. 

❤️… tage til frisør. Jeg pønser på lidt lysere lokker igen og lidt klipning. Måske endda med lidt pandehår? Hmm.. 

❤️… få et bedre overblik over min kalender. Det har jeg ikke været god til i Marts og det vil jeg gerne blive bedre til. 

❤️… spise flere grøntsager, der er i sæson. Jeg har lige købt Emma Martinys Grøntsagsglæde-kogebog og der er SÅ meget inspiration at hente der. 

❤️… dyrke mere yoga og tage et par løbeture indimellem. Min krop har brug for andet bevægelse, udover alle de skridt, jeg tager på job. 

❤️… implementere flere farver i min tøjstil. Jeg savner flere farver i mit liv og jeg ved de gemmer sig i mit skab. Jeg vil bare gerne blive bedre til at kombinere dem og minde mig selv om, at der ikke behøver at findes “hverdagstøj” og “festtøj”. Disse ting kan med fordel kombineres, har jeg hørt! 

❤️… få solgt vores teak-spisebordsstole til fordel for et par andre, der fylder mindre i det lille hjem. Og måske få et par nye, farverige plakater i stuen og soveværelset. 

…. pyyyyh, det var mange intentioner. Nu må vi se hvad jeg når. Hvad skal der ske hos jer i April? Og har i eventuelt forslag til aftensmad, man kan servere for gæster til 25-års fødselsdag? Så giv endelig et bud til mig. 

Tak fordi I læser med. ❤️

3

2 kommentarer til “Månedens krymmel: Marts”

  1. Byg-selv burgers, suppe med lækkert brød og sprød bacon, lasange med salat og flutes, tarteletter eller tærter?
    Ps. Kender godt kortet-op-af-lommen legen Maden ser skøn ud. Hvor spiste I?

    – A

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: