Månedens krymmel: Februar

Halløj allesammen! Der kommer til at ske noget nyt (eller bare lidt ændringer) herinde i mit blogunivers. Som skrevet tidligere, har jeg været lidt i tænkeboks i forhold til hvordan Ugens Krymmel fortsat skulle udarte sig. Jeg ved, der er flere, der har haft stor glæde af at jeg deler krymmel hver uge, men det er simpelthen ikke opnåeligt for mig i øjeblikket. Jeg tænker, at blogindlægget vil få større værdi og være en mindre “stressfaktor” for mig, hvis jeg fremadrettet drysser med denne form for krymmelindlæg én gang om måneden.

Til gengæld er mange af de ting, jeg tidligere har delt ugentligt med jer herinde, også ting jeg deler i billeder på min Instagram – så jeg satser på, der fortsat er krymmelinspiration at finde! Som et led i, at jeg nu har et fuldtidsjob og lidt mindre tid til at knipse billeder, tænker jeg at denne løsning kommer til at være bedre. Blogindlægget vil udover krymmel også indeholde en slutnote om de intentioner, jeg har for den kommende måned. Derudover vil jeg fortsætte med weekendindlæg, kreative blogindlæg og akkompagnere disse med de lidt mere personlige indlæg. How does that sound?

Lad os tage hul på det og kigge tilbage på de bedste krymmeløjeblikke i februar – en måned som startede et helt nyt kapitel i mit liv: livet som fuldtidssygeplejerske. Det er så vildt!

 

Jeg startede i mit første job som sygeplejerske i starten af februar og det har været enormt spændende! Noget af det, der har overrasket mig en del er, at jeg ikke har følt mig så udmattet, som jeg ellers tidligere har følt i praktikker. Måske skyldes det, at der ikke på samme måde forventes læsning og opgave-deadlines ved siden af eller måske skyldes det, at jeg er kommet et fantastisk sted hen, hvor jeg har tid og ro til at komme godt ind i tingene. Der er nu lige præcis gået en måned siden jeg startede, og jeg synes det er helt vildt og enormt fantastisk på samme tid. Dét har været krymmel for mig!

Februar har også rummet lækre bageprojekter – ikke ligefrem nogle projekter, jeg kan prale af at have haft fingrene i, men Anders har været god til at jonglere med både surdejsrugbrød og ølandshvedebrød og det er noget, der i dén grad har givet glæde til min frokost på job (jeg elsker rugbrød!).

 

Det blev også måneden, hvor vi fik købt det fineste lille sofabord i palisandertræ hos min lokale genbrugsbutik: Fleabies.  Er den ikke smuk? Jeg synes den akkompagnerer vores dejlige sofa på fineste vis.

Jeg har spottet de fineste ranunkler (smørblomster om man vil) på et af mine sædvanlige gåture – så er det altså ægte tegn på forår, må man sige! Jeg husker tydeligt, når jeg som lille spottede dem, plukkede dem og holdte dem op foran min hage, for at vurdere om jeg spiste for meget smør: “sikke en magisk blomst!“, tænkte jeg.

Det blev også måneden, hvor jeg fik udgivet et blogindlæg om restegarn – med jeres forslag til hvad man kan gøre med det. Det har virkelig løftet mine øjne for, hvordan jeg udnytter mine garnnøgler til fulde! Det kan du læse her: Inspiration: Hvad kan man gøre med restegarn? Her får du 12 forslag samt links til opskrifter

Når jeg ikke har været på arbejde, har jeg forsøgt at køre i lavest mulige gear med pyjamas på, kaffekop, strikketøj og mine pindsvinefutter. Og se lige, hvad jeg også har sat gang i: en avocado-sten! Jeg kan afsløre, at den er begyndt at spire.

Jeg har spist årets første vaffelis – og det bliver bestemt ikke den sidste! Det er lidt farligt, for jeg bor 200 meter fra Social Foodies, som laver det lækreste økologiske is. MÅÅMS!

Jeg ved ikke om I kan huske det, men for en måned siden kastede jeg mig ud i at trevle en basisbluse op, jeg strikkede i sommers, og brugte så garnet til en Stockholmsweater i stedet. For en uge siden kunne strikkeprojektet med det genbrugte garn, endelig hoppe af pindene og blive luftet i det fine forårsvejr. (Pssst: der kommer et blogindlæg om strikkeprocessen meget snart!)

Jeg sluttede måneden af med at slå masker op til en ny strikkeopskrift: Sunday Cardigan. Den glæder jeg mig til at tage i brug som forårsjakke eller cardigan som supplement til en kjole meget snart.

…. og nu: velkommen til marts måned og det kære forår! Jeg håber, marts kommer til at rumme mere overskud i min fritid, så jeg har energi til at lægge lidt flere planer, men jeg har også fra start været indstillet på, at det er hårdt at starte i job (og sikkert lidt ekstra hårdt når det er mit allerførste efter endt uddannelse!), så jeg har forberedt mig selv på, at det godt kan tage lidt tid, før energien kan køre på højere parametre. Min chef sagde for eksempel to uger inde i min ansættelse, at jeg skal passe på mig selv og ikke sætte alt for høje forventninger til mig selv. Jeg tror i sidste ende, at man er sin egen værste fjende, så jeg skal virkelig sørge for at skrue lidt ned for forventningerne. Det er okay at være ny!

Mine intentioner for Marts: 

❤️ Trække vejret dybt, træde et skridt tilbage og tage én dag ad gangen fortsat. Der er ingen skam i, at tænke sig om.

❤️ Huske at inkorporere mere nydelse i hverdagen uden skærmtid, uden forstyrrelser, måske endda uden anden stimuli end en kop kaffe, et stykke kage og min kærestes selskab.

❤️ Tillade mig selv at købe en gave til mig selv for min første voksenløn.

❤️ Få sorteret ting fra hjemmet, som optager for meget plads fra vores lille lejlighed, så jeg bedre holder ud, at vi bor småt.

❤️ Få en fyraftensøl med kollegaer, hvis de kan lokkes til det – især oveni, at vi flytter vores afdeling til Skejby i denne uge (hvis nogen af jer læser med her – vi skal have en øl… ikke? Haha!)

❤️ Jeg vil gerne hjælpe Anders med at lave en ny portion Ginger Beer, så jeg kan dele opskriften med jer herinde.

❤️ Forsøge at stille mig selv tilfreds med at jeg ikke får styrketrænet, nu hvor jeg skal til at cykle fjorten kilometer dagligt og formentlig gå tyve tusinde skridt på job. Det burde være nok!

❤️ Klemme et par kaffeaftaler ind hist og her.

❤️ Opleve glæden af at være den, der giver middag ude en aften. En ting, jeg ikke har kunnet gøre i al den tid, jeg har været på SU. Anders fortjener en god middag!

 

Hvilket krymmel har mon beriget jeres februar? Og hvad skal der ske i Marts? ❤️

1

1 kommentar til “Månedens krymmel: Februar”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: