Din helt egen positive notesbog – drys med krymmel og bliv klogere på dig selv

Jeg har været lidt stille herinde de sidste par uger. Det er svært at finde tid til det hele med et fuldtidsstudie og øget behov for at se lidt mere indad og finde ro hjemme i min hule. Men så er det jo godt at mærke efter i maven og gøre de ting, man aller helst vil.

Forleden kiggede jeg i min bogreol og faldt over denne notesbog. En notesbog, jeg fik i julegave af min kære søster, da jeg gik i 2.g. på gymnasiet. Dengang var jeg en ekstra følsom teenagefugl, som havde svært ved at finde fodfæste og tro på, jeg var god nok – i forlængelse af en lang tid med kærestesorger. Jeg tror ikke på, jeg kan have været/er den eneste!

Der er et meget stort fokus i tiden på, at vi skal blive bedre til at se indad, mærke efter og lære os selv og vores grænser at kende. Så derfor vil jeg gerne dele krymmelpunkterne fra notesbogen med dig. Du kan vælge at gøre som min søster gjorde: give den som en kærlighedsgave til en veninde, et familiemedlem eller måske til dig selv som en lille selvkærlighedsgave.

Vejledende punkter du kan skrive i notesbogen

Tænk notesbogen som et linjeret hæfte, der har mulighed for at udvikle sig. Du må gøre med den lige som DU vil. Man kan ikke gøre noget forkert. Punkterne er selvfølgelig vejledende, men jeg tænker, de kan bidrage til at udvikle dig, dine grænser og give dig gode perspektiver på dig, dine omgivelser og hvordan du ønsker dit liv skal være. Den kan måske endda hjælpe dig til at drømme. Det hjalp i hvertfald mig dengang.

Hvis du giver bogen til en du har kær, så kan du med fordel skrive en lille hilsen/præsentation af, hvorfor vedkommende får den i gave. Sørg endelig for, at der for hvert punkt er plads til at vedkommende kan udfylde fyldestgørende – fx flere sider per punkt. Tænk lige hvis man havde så mange drømme, men der ikke var plads til at skrive dem ned? 😉

Skriv følgende punkter ned i notesbogen:

 1. Hvis alt er muligt, hvad ønsker du så for dit liv? Skriv dine drømme ned uden begrænsninger. If you can dream it, you can do it!
 2. Skriv 25 ting ned, som du er god til. JA, 25!! Du kan godt!
 3. Hvad giver dig energi?
  • På studiet/arbejdet
  • På privatfronten
 4. Hvad tapper dig for energi? – Undgå det, hvis du kan!
  • På studiet/arbejdet
  • På privatfronten
 5. Skriv 3 ord, der beskriver dit allerinderste jeg. Fx blev mit: “Jeg er en omsorgsfuld, samvittighedsfuld og morsom kvinde.
 6. Om mod:
  • Ting jeg tør NU:
  • Det vil jeg gerne turde ENGANG:
  • Det vil jeg ALDRIG turde:
  • Det ville jeg ØNSKE, jeg turde nu:
 7. Hvilke mennesker har betydet noget positivt for dig i dit liv?
  • Hvad er de menneskers fællestræk?
 8. Skriv 25 ting, som du kan lide at gøre, men ikke gør. (Overvej om det ville give dig mere energi, hvis du gjorde de ting, og hvor ofte du gerne vil gøre det…?)
 9. Skriv 3 ting, du er stolt af at have gjort i dit liv
 10. Skriv 5 ting, der har været godt i dit liv den seneste uge
 11. Hvordan ser du allerhelst dit liv være om 10 år?
 12. Find på en kærlig sætning til dig selv, som du skal sige højt hver morgen, som en god start på dagen.

Resten af bogen kan have tomme sider, som man selv bestemmer hvad skal indeholde.

Jeg håber, du blev inspireret! Og jeg håber du kan lide, at jeg deler den slags her….? Jeg synes, det er vigtigt at man lærer sig selv at kende. Det er en god øvelse at reflektere over sig selv og sine omgivelser og kan sikkert også være en træning i at mærke efter i maven –  hvilket er svært for mange.

STORT krymmelkram herfra! Hav en dejlig dag! <3

0

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: