Krymmel-liste: 20 positive ting du kan drysse med i hverdagen

Glædelig mandag! En ny uge er startet. Hvilket for mange kan være lidt svært at acceptere og ofte kalder på lidt frustration, manglende motivation og tendens til mandagsbrok. Jeg kender det godt.  For mit vedkommende er der taget hul på en eksamensperiode og det huer mig ikke.

Men men men….. Jeg tænkte lige at dele en lille liste over noget krymmel, du selv kan drysse med for at gøre din dag og din uge god. Listen tager udgangspunkt i ting, som jeg virkelig sætter pris på at lave/gøre/nyde i dagligdagen (listen kunne sagtens blive længere!) – og jeg håber, det hjælper lidt på dit hverdagsperspektiv.

 

 

 

 

Lidt krymmeldrys til hverdage

 1. Regn. Lyt til regnen og hør vinden slå mod ruden, mens du ligger pakket godt ind i din bløde og varme dyne. Hvis du har brug for at koncentrere dig om noget, som fx at skrive opgave, kan du med fordel lytte til dette uendelige regn-track.
 2. Nu hvor jeg alligevel nævner regn: har du så lagt mærke til den fantastiske duft, der er, efter et regnvejr? Alting dufter bare mere sprødt, frodigt og fantastisk.
 3. “Chiller-tøj”. Det hedder det hjemme i vores hule. Det er så dejligt at opknappe de stramme jeans og hoppe i sine bløde pyjamas- eller joggingbukser. Jeg kunne virkelig bo i min prikkede pyjamas (Måske du fornemmer det lidt på min insta-profil..?).
 4. En kop varmt at drikke. Det er lige meget, om det er en kop varm te med citronsmag, en kop kaffe eller en kop varm saft til den vinterømme hals. Varmen giver ro og skaber en naturlig pause midt i den travle hverdag – med mindre du ønsker at brænde tungen…
 5. Iagttag mennesker på gaden. Jeg foretrækker (ligesom de fleste andre) at sidde ved vinduet på en café. Det er så skønt at kigge på andre mennesker, og se hvor forskellige vi rent faktisk er! Eller tag en kop kaffe to-go og sæt dig på en bænk. Det kan give et helt nyt perspektiv og kan endda åbne op for en samtale med en fremmed, hvis du er åben for det.
 6. Pep din seng med nyvasket sengetøj. Because why not? Det er især godt, hvis sengetøjet har hængt til tørre udenfor – det dufter så forfriskende og lyden af en knitrende dyne er guld værd.
 7. Grin. Et underligt tip måske, men engang i folkeskolen besluttede en veninde og jeg os for at grine kunstigt og overdrevet, fordi vi havde hørt, at man faktisk kommer til at grine ÆGTE efter lidt tid. Det endte ud i et kæmpe grineanfald, hvor vi måtte hive efter vejret, mens øjnene svømmede i tårer. Den der følelse af, at man næsten ikke kan holde det ud og samtidigt ønsker det aldrig stopper. Hvornår har du sidst grint så meget? Prøv at snyd din hjerne med en veninde – det er mega sjovt!
 8. Tænd brændeovnen og lyt til dens knitrende lyde. Okay, jeg indrømmer det. Jeg har ikke en brændeovn og jeg forestiller mig heller ikke du er i besiddelse af én, men så er det godt, at du kan tænde for Netflix’ fantastisk knitrende fireplace. Virkningen er næææææsten den samme!
 9. Gå en lang tur i det kolde vintervejr. Pak dig godt ind. Det kan godt være din snude, fingre og tæer er ved at fryse af, men når du kommer hjem, kan du nyde godt af et lækkert fodbad og hoppe i dit bløde, lækre chillertøj fra top til tå.
 10. Hov. Apropos gåtur. Hvad med en gåtur i skoven? Da jeg var barn elskede jeg at gå inde blandt træerne, dufte til de forskellige blade, og lytte til skovunderlagets knæk under mine sko.
 11. Lav en god sovs fra bunden – og ekstra fedt, hvis man rammer plet med smagen i første hug (yes, it can happen!)! Og så kan man mæske sig i sovsen bagefter. Og hvis der er rester kan sovsen bruges som dip til franske kartofler. Jep, det er nice, prøv det!
 12. Tag de der halvgrimme, bløde og fluffy sokker på, som får dig til at smile og holde varmen. Jep, der skal ikke nødvendigvis mere til!

 13. Nyd godt af lidt hjemmelavede snacks. Du kan fx lave de her dadelkugler, skære æbler i både eller spis nogle saltede mandler. Det behøver ikke være kompliceret!
 14. Kast dig ud i et af de der madlavningsprojekter, du sjældent får gjort. Om det så bare betyder at du laver en lasagne fra bunden i stedet for at vælge den fra Knorr – eller du kan prøve en helt ny ret, i stedet for det sædvanlige. Det er så dejligt at lægge kærlighed i det mad man spiser!
 15. Hvis du ikke orker at lave mad, så køb mad fra Too Good To Go-appen. Det mindsker madspil, du slipper for at bruge krudt på at lave mad, der er ofte mad til flere måltider og det giver god samvittighed og koster kun en lille brøkdel af den oprindelige pris.
 16. Dance it out! Smid dit yndlingsnummer på, ryst måsen, te dig som en robot eller en tosset bjørneunge – jo grimmere des bedre…. og jeg lover, du bliver glad af det!
 17. Giv dig selv en lille selvkærlighedsgave – fx en plade chokolade, et par glimmersokker, en ny ansigtscreme, en buket blomster, eller den der spandauer fra din yndlingsbager.
 18. Giv dine medmennesker et smil, når du går forbi dem på gaden. Nej, du er ikke underlig – dit smil smitter og det giver et dejligt indtryk.
 19. Tænd stearinlys i hjemmet og skab en rolig aftenatmosfære derhjemme (bare lige husk at lufte ud, så du ikke ender ud i hovedpine…..)

 20. Skriv 3 gode ting ned fra din dag – husk at fokusere på dem, selvom dagen måske mest har indeholdt de mindre gode ting.

 

0

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: