Dette blogindlæg indeholder reklamelinks til garn. Hvis du vælger at købe igennem disse links, støtter du mig og min krymmelblog med en lille skilling, uden at det koster dig ekstra.
Hun er chunky, hun har nogle fine detaljer og hun er varm som bare pokker. I present to you…. Wednesday Sweater!
Da jeg fyldte 25 år for nogle år siden, gav mine kollegaer mig et gavekort til garn (oh how well they knew me!) og jeg har længe grublet over hvilket strikkeprojekt, jeg skulle kaste mig over. Det er faktisk en stor beslutning – især når det kommer til farvevalg!
I dette “Jeg har strikket”-blogindlæg, vil jeg tage jer lidt med i strikkeprocessen, som denne gang bygger på lidt modifikationer.
Strikkeprocessen
Wednesday sweater har en meget speciel og flot skulderkonstruktion. Du strikker nemlig ikke oppefra og ned ligesom ved en raglankonstruktion, men du strikker derimod først rygstykket. Rygstykket kommer til at ligne en trapez, fordi du laver x antal udtagninger fra opslagskanten så rygstykket formes. Herefter slår du masker op til forstykket på “usynlig vis” ved at samle masker op ved siden af maskerne. En meget fin beskrivelse af denne proces, kan du se i følgende video: Samle masker op til skulder.
Når du har samlet masker op til skulder og derved har strikket forstykket efter opskriftens anvisninger, kan kroppen nu samles. Du skal nu strikke rundt i glatstrik til den ønskede kropslængde. Når du skal strikke slidsen, opdeles for og bagstykke, hvor der sættes masker til hvile, mens det ene stykke strikkes kortere end det andet. Slidsen udmunder i drejet rib og afsluttes med dobbeltstrik og italiensk aflukning.
Herefter strikkes ærmerne. Jeg slog faktisk 10 færre masker op i ærmerne, fordi jeg ønskede slankere ærmer. Jeg strikkede ærmerne i den anbefalede længde og sluttede af med drejet rib, dobbeltstrik og italiensk aflukning. Du kan finde inspiration på Youtube, men ellers tager opskriften dig med i hele processen.
Halskanten blev strikket med ændringer. Jeg slog færre masker op end opskriftens anbefalede antal, fordi jeg ikke ønskede en sweater med rullekrave (selvom det ellers er så smukt!). Det er vigtigt at slå de anbefalede masker op, når der strikkes rullekrave, idet du risikerer at den bliver for stram til at kunne folde ved halsen. Jeg strikkede min halskant otte centimeter og foldede den ned.
Design og garnvalg
Det oprindelige design fra Petiteknit er smukt. Hun formår at mikse en chunky sweater med meget fine, feminine detaljer ved hjælp af de drejede ribkanter.
En vigtig del af strikkeprocessen er, at strikke noget, man ved, man får brug for, synes jeg. Derfor har jeg valgt at skippe rullekraven, fordi jeg ærligt talt føler lidt klaustrofobi ved at have strik så langt op af min hals – og det ugler mit hår at tage det af og på. Så funktionalitet er i min optik meget vigtigt! Synes dog mit valg om en foldet halskant er simpel og fin, og ødelægger ikke det smukke udtryk ved sweateren. Halskanten har givet sig lidt ved brug, hvorfor jeg har valgt at sætte en lille elastik i, så den kan holde pasformen.
Jeg har strikket trøjen i følgende garn:
Lamauld 1/2 i farven Mørk Sennep (Reklamelink)
Silk Mohair (farve 63) (Reklamelink)
Står Wednesday Sweater på din strikkeliste? Du vil ikke fortryde at strikke den, er jeg sikker på. Den passer perfekt til de fleste årstider (måske lidt mindre om sommeren, med mindre du sidder ude til meget sent ved havet – den er nemlig godt varm!).
1