Jeg har strikket: Sunday Cardigan

Endnu et egostrik-projekt er hoppet af mine pinde. Der gik blot to uger, fra jeg slog maskerne op, til jeg havde en færdig cardigan til at holde mig varm. Da Mette (Petiteknit) første gang delte et billede af sin færdige Sunday Cardigan, gik jeg og trippede efter at opskriften blev udgivet. Jeg synes, hun har ramt en meget smuk udgave af en ellers simpel basiscardigan og i dette indlæg, vil jeg gerne dele min strikkeoplevelse, tanker om designet og knytte et par ord til det garn, jeg har brugt til opskriften, så hvis I har et ønske om at strikke denne labre sag, så læs med her. Jeg håber, I kan finde lidt inspiration i mine strikke-skriblerier.

Strikkeoplevelsen

Det er ikke lyv, hvis jeg siger, at det var en ganske simpel opskrift at følge, men der var stadig et par teknikker, jeg ikke kendte til. For eksempel blev jeg udfordret indimellem på maskeoptælling og udtagninger, fordi jeg fik huller. Heldigvis har jeg spurgt et par strikke-guruer og fundet et par brugbare videoer på nettet til at undgå de her huller, men det krævede lige et par optrevlinger undervejs.

For at komme opskriften lidt nærmere, strikkes cardiganen frem og tilbage på pind 7 (eller den størrelse pind du skal bruge for at ramme strikkefastheden). Cardiganen “formes” ved at strikke oppefra og ned. Først strikkes halskanten og herfra dannes det fine bærestykke-mønster ved hjælp af udtagninger. Som sagt udfordrede udtagningerne mig, især vrang-udtagningerne, fordi det dannede huller. Det kan være lidt svært at undgå, men hvis du laver udtagningerne som vist i følgende video, hvor man strikker to vrangmasker i én vrangmaske, så skal det nok lykkes!

Se med her: Tag en maske ud ved at strikke 2 vrangmasker i én.

Knaphulsstolpen (hvor knapper og knaphul skal være) strikkes en anelse strammere end resten af maskerne, for at skabe en skarp kant på cardiganen. Ærmer og krop strikkes i glatstrik og afsluttes med ribstrik.

Det har været en fornøjelse af strikke cardiganen og det tog ingen tid på pind 7. Jeg blev til gengæld noget overrasket over, hvor øm man kan blive i skuldre og arme, når man ikke lige er vant til at strikke med store pinde, haha!

Designet

Jeg har manglet en cardigan i mit liv, men har altid syntes det var en kedelig ting at købe. Jeg forelskede mig pladask i dette design, fordi det er så simpelt og alligevel smukt og så er der bare noget yderst tilfredsstillende ved at lave det hele selv. Jeg kan godt lide, at cardiganen i princippet kan fungere som en lille jakke til foråret, men samtidigt har et pænt snit, der supplerer godt til en festlig kjole, et par jeans en søndag eftermiddag eller sågar til nattøj. Whatever rocks your world.

Umiddelbart synes jeg, at cardiganen er pænest når den ikke er knappet, men det er fordi jeg synes, det er svært, at undgå at det bølger, når den er knappet. Jeg går stadig og pønser på om jeg eventuelt kan stramme den lidt til ved halsen ved hjælp af noget elastik, men har endnu ikke gennemskuet hvordan.

Hvad synes I om designet?

Garnet og tilbehør

Jeg har strikket i én tråd Inca Wool fra Hjertegarn (farve: 402) sammen med to tråde Kid Silk fra Drops (farve: 10). Oprindeligt ønskede jeg at strikke i samme farve, som den originale version, men desværre var det udsolgt, så jeg måtte lige være kreativ og finde min egen sammensætning for at opnå lignende, kølige grå farve.

Inca Wool er nemt at strikke med og det er meget robust og hårdført – og ikke særligt overraskende: det er pokkers varmt!

Jeg havde virkelig svært ved at vælge knapper, til gengæld. Jeg kunne godt tænke mig de knapper, der er brugt til originalen, men jeg var ikke tålmodig nok, så jeg måtte ud på rov selv. Der er også noget tilfredsstillende i at finde nogle knapper, som ingen andre har – det giver et personligt udtryk. Jeg købte knapperne hos Gazelle garn: de er lavet af kokosnød og jeg synes det fine mønster supplerer garnets farve rigtig godt.

Så here goes. Jeg har nu en varm og ganske fin cardigan til brug året rundt. Hvad synes I om resultatet? Mon I overvejer at kaste jer over opskriften?  🙂

 

5

1 kommentar til “Jeg har strikket: Sunday Cardigan”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: