(Garn sponsoreret af Hobbi.dk)
Nu kan jeg endelig vise jer resultatet af mit seneste strikkeprojekt: Striber På Langs Sweater.
Det er vist ingen hemmelighed, at jeg synes det har været en lidt hård fødsel at nå i mål med projektet. Blusen har været lidt længe undervejs, men nu er den så godt som færdig og jeg er ganske tilfreds. Der skal måske nogle finjusteringer til, men det vil jeg komme nærmere ind på i det følgende, hvor jeg blandt andet skriver om strikkeoplevelsen, designet og garnet jeg har brugt.
Strikkeoplevelsen
Jeg synes, opskriften er ret simpel at forstå for sådan en amatørstrikker som jeg og jeg vurderer den til at være yderst begyndervenlig, hvis du går og drømmer om at komme i gang med at strikke. Det kræver blot at du kan strikke ret og vrang, samle masker op og lukke af – og det lærer du snildt!
Sweateren strikkes nemlig i et ribmønster à *4 vrang, 4 ret* og ved hals- og ærmekant strikkes ribkanter i form af *1 vrang, 1 ret*. Simpelt og pænt!
Modsat de fleste andre bluser, jeg har strikket, skal denne sweater strikkes nedefra og op, hvilket jeg ikke er helt vildt fan af. Jeg har sværere ved at vurdere størrelsen og der går længere tid før det begynder at tage form som en trøje. Det betyder også, der går lidt længere tid før jeg kan prøve trøjen på og vurdere, om jeg strikker rette størrelse. Men jeg tænker, det er meget individuelt, hvordan man har det med det – det er blot min personlige præference.
Og så skal jeg ellers lige love for, jeg blev udfordret undervejs, fordi mønsteret pludseligt ikke passede sammen. Jeg ved stadig ikke helt hvad der gik galt for mig, for maskeantallet passede, men jeg formåede simpelthen at få lavet en asymmetrisk halsåbning og striberne på hver side af skuldrene passede ikke sammen på for- og bagstykke. Den slags kan ske, men jeg opdagede desværre først fejlen, efter jeg havde strikket det ene ærme færdigt, så jeg måtte trevle et stort stykke arbejde op og begynde igen.
Derfor vil jeg anbefale dig, at være særligt opmærksom, når du skal til at strikke for- og bagstykke. Her skal du lukke af til ærmegab og halsåbning og hvis dette ikke gøres rigtigt, er det svært at skjule fejlene. Med andre ord – trevl op! Hæhæ.
Tip!
Altid trevl op og strik om, hvis du laver fejl, du ved du ikke kan leve med. Det er tusinde gange bedre, at strikke noget, man ved, man kommer til at bruge med stor glæde.
Det hele er en læreproces.
Sådan bundærligt, synes jeg det er et lidt kedsommeligt mønster at strikke, men det er simpelthen fordi, jeg er langsom til at strikke ret-vrang som kombination, haha! Og ironisk nok har det også været et af de mest svedfremkaldende opskrifter, jeg har siddet med, fordi jeg har været så afhængig af at mønsteret sad lige i skabet.
Designet
Sweateren er designet af et af mine yndlings-strikkere: Petiteknit. Jeg har længe luret på den smukke basisbluse, fordi den har det her dejlige oversized udtryk med striber. Det er pænt og kan kombineres med både skjorter, jeans og kjoler. En perfekt basisbluse! Synes I ikke?
Jeg har strikket ærmerne i den anbefalede længde, men de har givet sig rigtig meget efter vask, så ærmerne er blevet for lange. Øv bøv, men heldigvis kan jeg se på Instagram, at jeg ikke er den eneste med det problem. Jeg tænker at ærmerne fint kan smøres op også overvejer jeg at folde dem op og sy dem med et lille fold. Jeg tænker, det kommer til at give et helt fint udtryk og det gør, at jeg ikke hele tiden har ærmer der falder ned i maden – og så gør det også blusen til min helt egen.
Blusens halskant har en del vidde – det gør mig egentlig ikke noget, men jeg overvejer at sy en lille elastik i halskanten, så den kan strammes lidt mere op og holde formen bedre. Hvad tænker I? Er det noget I har erfaring med?
Garnet
Og nu til det smukke garn. Det blå garn fra Mayflower er sponsoreret af Hobbi.dk og du kan finde link til det lige her: Easy Care Mayflower i Midnatsblå.
Jeg havde tænkt, at blusen skulle have en fin, dyb mørkeblå farve, men var samtidigt i tvivl om hvilken farve jeg skulle købe følgetråden i. Med lidt faglig sparring, blev jeg lidt klogere og købte Kid Silk fra Drops i en sort farve. Følgetråden har stor indflydelse på trøjens farve, så hvis du ønsker at bundfarven skal være lys eller mørk, bør du vælge din følgetråd i en farve derefter – i hvertfald når det gælder mohair. Jeg troede oprindeligt, jeg skulle vælge i en tilsvarende mørkeblå farve, men sort har i den grad været et genialt valg til at få denne smukke, dybe blå farve frem. Tip hermed givet videre!
Jeg kan fortælle, at det har været en blød og tilmed varm sag at sidde med i mine strikketimer – og som du nok kan se på billedet, så har jeg også testet blusens varmefunktion ude i det kolde vintervejr. Den er mere end godkendt!
Jeg glæder mig til at flyde i sweateren i denne kolde tid, mens jeg læser til eksamen og drikker kaffe.
Hvad synes I om resultatet? Og har I strikkeerfaring med denne opskrift?
Hvis der er spørgsmål til garn, teknikker eller lignende, så er du velkommen til at smide en kommentar. 🙂
Krymmel- og strikkekram herfra
2
Jeg synes den er blevet rigtig fin jeg endte med at trevle ærmerne på min op og strikke en ny ribkant, fordi de også var for lange. Det synes jeg gik fint, på trods af mohairen
Klogt tænkt! Det har jeg også overvejet at gøre. Kan se på Instagram at mange har fået for lange ærmer på deres sweater. De passede så fint inden den blev vasket, men balancen er så hårfin når man vasker, synes jeg.
Jeg har haft succes med at sy en gennemsigtig elastiktråd i halskanter. To rækker ca. 1.5 centimeter fra hinanden giver et pænt resultat.
Jeg har efterhånden strikket mange opskrifter fra Petiteknit og eksperimenteret med forskellige farver og garnkvaliteter. Det er gode, “moderne“ opskrifter, der er skrevet i et letforståeligt “strikkesprog”. Og hvor er den fin din sweater! Kan også anbefale at strikke en flerfarvet mohairtråd i blå nuancer sammen med en mørkeblå uldtråd. Det giver et smukt meleret resultat.
Hvilken str strikkede du den i ? Jeg har strikket en med original garn fra opskriften og den har ikke givet sig i ærmerne og halsen er tilpas lille uden elastik garn. Måske er det garnet som du har brugt ?