Jeg har strikket: Office Cardigan

Dette blogindlæg indeholder reklamelinks til garn. Hvis du vælger at købe igennem disse links, støtter du mig og min krymmelblog med en lille skilling, uden at det koster dig ekstra. 

En cardigan er ikke en beklædningsdel, jeg har i mit klædeskab, men jeg har længe ønsket mig en blød og fin basiscardigan til at pryde mine outfits med på lidt køligere dage. Derfor takkede jeg ja, da søde Knitflitter spurgte, om jeg ville teststrikke Office Cardigan. En flot basiscardigan med den fineste skulderkonstruktion. Derfor vil jeg i det følgende fortælle om strikkeprocessen, dele mine tanker om designet og det garn, jeg har anvendt. Grib kaffekoppen og læs med.

Strikkeprocessen

Ved første øjekast, tænker du måske, at det er en meget simpel cardigan, som selv en nybegynder kan kaste sig over. Men det snyder lidt! Det kræver faktisk utroligt mange teknikker og tanker bag (hos opskriftsudvikleren) for at kunne udforme sådan en fin og enkel basisbeklædning. Simpelt er ikke nødvendigvis lig med nemt, så jeg vil foreslå dig at holde tungen lige i munden, når du strikker den. Og så lover jeg, at det er al koncentrationen værd.

Først slår du masker op til ribkanten i halsen, dernæst udformes nakken, så den forhøjes – ved hjælp af vendepinde og udtagningsfrekvenser, som ikke strikkes på samme omgang. Det er hér, det kræver lidt flere hjerneceller, men bare rolig, Knitflitter tager dig i hånden hele vejen i opskriften og jeg ved, hun gerne vil hjælpe, hvis det skulle gå lidt i hårdknude. Der er ilagt et fint vende-skema i opskriften, hvor du kan holde overblikket. Alt imens dette foregår, skal du huske at strikke knaphuller undervejs.

Når der er strikket både forstykke og bagstykke, fordeles ærmemaskerne på “hvilepinde”. Imens strikker du kroppen færdig. Det kan godt være en lidt langhåret proces, men her er det vigtigt at være grundig med strikkefastheden, for når du strikker vrang på hveranden omgang, er der risiko for at der kommer riller. Hvis du oplever, at det bliver løsere, når du strikker vrang, overvej da at strikke på en halv pindestørrelse mindre, når du strikker på vrangsiden. Til sidst afslutter du med en ribkant, hvor der lukkes af med italiensk aflukning.
Ærmerne strikkes rundt i glatstrik – husk indtagningsskvensen, så ærmerne kommer til at sidde pænt og tæt til dine arme.

Et voilà! Du har nu en færdigstrikket cardigan, der er klar til at komme i bad.

Designet

Jeg har strikket min cardigan i en størrelse A. Cardiganen er designet med et ease på cirka 6 centimeter, så den sidder pænt til på kroppen. Oprindeligt er den designet med striber, hvilket der står en meget udførlig beskrivelse af i opskriften – hvilket også er enormt flot. Jeg har valgt at strikke min ensfarvet, fordi jeg ved, det kommer til at passe bedre ind i garderoben, men efter at have set så mange flotte farvekombinationer derude i Instagram-land, kan jeg ikke udelukke at der kommer en anden version på et tidspunkt.

Pasformen er rigtig god, og jeg kan godt lide at cardiganen sidder tæt i ærmerne. Den såkaldte saddelskulder-konstruktionen er smuk og giver en rigtig flot pasform ved skuldrene. Du kan snildt snige en lille skjorte med flot krave indeunder, for at løfte udtrykket – kun fantasien sætter grænser.

Garn og tilbehør

Jeg har strikket min cardigan i 1 tråd Alpaca 2 (16) (reklamelink) sammen med 1 tråd Silk Mohair (37) (reklamelink). Jeg er meget glad for farvevalget, men der er jo et hav af muligheder derude, især hvis du også vælger en stribet version. For eksempel kunne denne farve været smuk som stribe til cardiganen.

Knappevalget faldt på nogle helt basic mørke knapper, jeg havde i gemmerne fra min mormor. Knapperne betyder meget for udtrykket, så jeg synes altid det er svært at vælge. Heldigvis er de altid nemme at skifte, hvis jeg en dag ombestemmer mig og trænger til et andet udtryk.

Hvad synes I om det? Jeg er spændt på at høre, om I overvejer at kaste jer ud i at strikke en Office Cardigan? Skal den mon være stribet eller ensfarvet? Hvis I har spørgsmål, må I altid skrive her i kommentarfeltet eller skrive direkte til Knitflitter.

Kærlige krymmelhilsner,
Nynne

2

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: