Jeg har strikket: Ballonjakken

Det er ved at være flere måneder siden, jeg lukkede masker på denne smukke sag. Jeg har haft den på som overgangsjakke siden april og jeg er virkelig glad for den! I det følgende skriver jeg om strikkeoplevelsen, designet og det garn, jeg har brugt. Mon du selv har tanker om at kaste dig ud i projektet? Så læs med her.


Strikkeoplevelsen
Jeg synes, Ballonjakken er ét af de nemmeste opskrifter at forholde sig til. Umiddelbart vil jeg sige, at du som nybegynder sagtens kan strikke denne fine sag. Det mest udfordrende ved processen er dog, at ærmerene skal syes sammen og monteres på og det kan godt virke lidt uoverskueligt at holde styr på, men det er altså ingen sag, når først man lige får fornemmelsen af det – især hvis du har prøvet det før, så kan du sikkert gøre det i søvne!

Hvis vi skal tage et kig på processen, så strikkes Ballonjakken i en pindestørrelse 7 mm. Det er god træning for skuldrene og projektet tager hurtigt form! Jakken strikkes nedefra og op i retstrik. Kanterne strikkes i ribstrik. Det er i især kanterne ved ærmerne, der giver den fine balloneffekt, fordi maskerne reduceres betydeligt, når du slutter ærmet af med rib. Det er sjovt at se ballonen tage form! Der er ikke så mange teknikker at jonglere imellem, hvorfor jeg synes opskriften er til begynder- såvel som den professionelle strikker.

Designet
Noget af det, jeg faldt for ved designet er, at jakken er lidt af en “flyder”. Du kan svømme væk i den og få et varmt kram. Den har et lidt råt utryk, hvoraf det feminine udspringer sig i ballonærmerne. Udtrykket ville i min optik blive mere konet, hvis den for eksempel fik monteret knapper på, men måske du synes den kunne bruge et andet pift? Kun fantasien sætter grænser og hver sin smag

En af jer spurgte ind til størrelsen på cardiganen og om den “vokser” lidt i størrelsen. Jeg har strikket min cardigan i en størrelse small og kunne sagtens have gået en størrelse ned. Det er tydeligt at se på de første billeder, at jakken er lidt mere kompakt og mere ballonagtig, men så snart jeg fik den vasket og taget den i brug, gav den sig en del i længden. Det havde jeg forinden taget højde for og jeg synes længden er yderst passende. Hvis du frygter, jakken bliver for lang, vil jeg anbefale at du strikker den lidt kortere i ærmerne og på kroppen, end angivet i opskriften.

Hvad synes du om designet?

Garnet
Jeg har brugt én tråd Peer Gynt fra Sandness Garn (9844) og én tråd Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn (2024). Begge garntyper er et lidt billigere alternativ til det garn, der er foreslået i opskriften. Du kan desuden også supplere med en anden mohair fra Drops, der hedder Kid Silk. Det kan findes prisvenligt hos Yarnliving.

Peer Gynt er et groft, men super lækkert garn at strikke med. Og jeg synes farverne, jeg valgte, supplerer hinanden godt. Mohairen er lidt lysere i farven, hvilket er med til at give cardiganen lidt varme, samtidigt med at den grønlige nuance stadig bevares. Jeg var oprindeligt meget i tvivl om jeg skulle vælge at strikke i en lidt mere simpel basisfarve, såsom en cremefarve, men besluttede mig for, at livet er for kort til at strikke sådan et stort projekt i en basisfarve, haha!

Hvad synes I om resultatet? Er det mon et projekt på jeres strikke-to-do liste?

2

9 kommentarer til “Jeg har strikket: Ballonjakken”

 1. Tak for dine gode strikkeindlæg. De giver virkelig et godt overblik over et nyt projekt. Jeg er især glad for dine garnforslag, da PetiteKnit nogle gange foreslår garn der er liiiidt pebret i prisen og det er jo en vaske ægte garnjungle derude.

  1. Velbekomme! Dejligt, du har lyst til at læse med.

   Jeg synes også, det er en jungle derude, at gennemskue hvilke garnalternativer, der er. Det er jo i allerhøjeste grad dyrt at strikke, men indimellem kan man være heldig at finde lidt guld. 🙂 Mon du har mod på at kaste dig ud i “ballonen”?

 2. Jeg er igang med ballon jakken nu. Jeg er kun 156 høj. Så jeg Bille drukne i en L som jeg ellers plejer at strikke i. Så jeg strikke en xs i længden. Jeg er ret spænd på om den lever op til min tanke.
  Jeg synes også den er forholdsvis nem at strikke.

  1. Uh, hvor spændende, Jannie! Hvilken farve har du kastet dig ud i?

   Tror du har ret i, at du ville drukne i en L. Jeg kunne i hvertfald godt have gået en størrelse ned. Måske det er noget for dig, at forkorte kropslængden lidt? Bare en tanke. Hav en dejlig torsdag. 🙂

   kh

 3. Min udfordring med trøjen er ribkanten, har forsøgt nu et par gange… synes ikke det bliver pænt 🙁
  Kan du huske hvor mange masker du har anvendt til ribkanten?

  1. Ej, hvor ærgerligt!

   Nej, det kan jeg ikke helt præcist huske. Jeg tror faktisk, jeg endte med at samle masker op, efter hvad jeg lige syntes passede.

 4. Julie Fosgaard Søgaard

  Hej 🙂 har du en guide til, hvordan man monterer ærmerne på den flotte ballonjakke? Vh Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: