I September vil jeg gerne

Udover de ugentlige krymmelindlæg, synes jeg det er rart at reflektere lidt over min tilværelse og fundere over, hvad jeg gerne vil have mere eller mindre af i mit hverdagsliv. Derfor kan du regne med, at der hver måned vil komme en lille recap og refleksion til den nye måned. Dette indlæg kommer en anelse forsinket, men sådan går det, når dagene spiser hinanden. Grib en kop kaffe og læs med, hvis du har lyst.

De sidste måneder har været ret travle for mig, især på arbejdet. Det er der som sådan intet nyt i for mange og man hører mange fortællinger om sundhedsvæsenet i medierne. Jeg synes, det har været svært at balancere dét at være ny sygeplejerske, døje med en krop der ikke er i balance og samtidigt også kunne rumme den travlhed, der har været meget intens henover sommeren. Jeg har uden tvivl været disponeret for stress, især flere måneder tilbage, hvilket ikke er noget, jeg har talt så meget højt om hverken herinde eller på min Instagram. Derfor skal der helt andre boller på suppen henover det næste stykke tid, så jeg ikke risikerer at knække halsen en dag. Heldigvis har jeg skønne kollegaer, en kraftig viljestyrke, god selvindsigt og mange skyts at kaste med, for at forebygge den slags i den videre tid. Det betyder også, at min september kommer til at indeholde nogle ting, der betyder noget rigtigt godt for min psyke. Lad os tage det et lille kig – måske du kan bruge det til noget?

Ønsker for september

Selvomsorg

Jeg er blevet tilknyttet en personalepsykolog og har faktisk lige haft mit første møde hende forleden. Regionen tilbyder den slags (stadig på forsøgsbasis) til ansatte, der måtte have brug for det i sit erhverv. Jeg synes det er en fantastisk mulighed!

Med afsæt i førnævnte, har jeg en forventning om, at jeg i september bliver lidt klogere på mig selv, mine mønstre og (u)vaner, hvor jeg måske kører 120% i stedet for 70%. Jeg har allerede nu fået nogle værktøjer til hvordan jeg kan forsøge at passe på mig selv i mit virke som sygeplejerske (og som privatperson). Det er en balance, der lige nu er svær, men jeg er allerede et godt stykke på vej, fordi jeg har erkendt, at alt ikke er som det bør være. Jeg har siden februar haft et vægttab på seks kilo – hvilket helt hundrede bunder i maveproblemer og en ustabil cyklus, men altsammen er forbundet og den slags skal tages alvorligt, selvklart. Heldigvis har jeg taget de fleste kilo på igen og jeg føler mig mere som mig selv. Men det betyder også, at jeg fortsat er sårbar og skal ind til kernen af mine mønstre, så jeg kan arbejde med dem og se hvordan, jeg forebygger bedst muligt, i takt med jeg også er i gang med udredning af min mave. En spændende, selvkærlig proces, som jeg glæder mig til at komme i gang med.

Det betyder blandt andet, at september kommer til at byde på dagbogsskrivning, hvor jeg skal mærke efter, hvad der sker i min krop, når jeg står i bestemte situationer, der for eksempel fremkalder hjertebanken, ondt i maven, ubehag og søvnløse nætter.

Udover det psykologiske aspekt, har jeg planer om at komme til frisøren og smide en stor del af min manke. Jeg elsker forandringer og tanken om at slippe for kedelige hestehaler og knolde (fordi det er det eneste jeg kan sætte)!

Kreative projekter

Jeg håber på at færdiggøre nogle strikkeprojekter. Jeg er lige nu i gang med Begynderjakken og Hanstholmsweater fra Petiteknit og jeg er lidt langsom mover, når jeg har flere projekter kørende på samme tid. Den slags er heldigvis hyggeligt og giver mig så meget glæde og ro.

Derudover er jeg godt i gang med at færdiggøre vores sengeborde. De mangler bare at komme op sammen med vores fine sengelamper. Og så pønser jeg på en semi-hjemmelavet daybed med opbevaring inde i stuehjørnet. Skal bare lige have solgt Anders på ideen. Jeg tror dog slet ikke, jeg når det i september og det skal bestemt ikke være en stressfaktor. Mañana, mañana.

Mere socialt samvær

Som følge af jobstart og manglende overskud, kan jeg berette at mit overskud til sociale arrangementer har været minimale. Det giver selvfølgelig sig selv, hvis jeg ligger brak halvdelen af tiden, når jeg har fri, men jeg har et håb for at september bliver til mere hygge med dem jeg holder af. Og det ser lovende ud, når jeg kigger i kalenderen, der er markeret med gåture, strikkeaften med kollegaer, nabokomsammen, besøg fra en savnet veninde, koncert med svigerfamilien og familiefødseldag. Så må vi se om min hjerne kan følge helt med. Introvert life ya know.

Bevægelse

Det går ikke super godt for mig og det med at holde mig aktiv. Jeg går rigtig meget på mit arbejde, så det føles nogle gange som rigeligt. På et tidspunkt cyklede jeg lidt, men det er som om, det er sværere at tage mig sammen til nu her, hvor efteråret er kommet. Jeg har en forhåbning om, at jeg kan få sneget lidt mere bevægelse ind, i form af hjemmeyoga, skuldertræning og måske cykling til arbejde mindst to gange i ugen. Jeg er nødt til at starte i det små for at føle succes.

So to sum it up.

Jeg håber på mere selvkærlighed, samvær og selvindsigt. Og så er jeg ovenud glad for at vi er hoppet ind i efteråret – den slags kalder på lidt mere yin-energi og hulemode. Og selvfølgelig farver. Not too shabby!

Hvad byder jeres September på?

1

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: