I Oktober vil jeg gerne…

Det er endnu engang tid til at reflektere over den forgangne måned og se frem mod denne måneds strabadser. Denne gang kommer det til at handle lidt om mine oktoberplaner, men også om en diagnose, jeg har fået stillet i September. Læs med, hvis du har lyst.

Jeg synes virkelig, September er fløjet afsted! Det har været en måned fyldt med socialt samvær i form af kaffebesøg og fødselsdagsfejring. Jeg fik færdiggjort striktrøjen til Anders og blev klippet korthåret. Derudover har jeg ligget brak i en lille uges tid med forkølelsesvirus og derfor må jeg også ærligt bekende, at jeg ikke har rørt mig så meget, som jeg ellers har ønsket.

September har også bestået af en udredningskonsultation på Aarhus Universitetshospital hos Afsnit for kvindesygdomme. Mange af jer ved efterhånden godt, fordi jeg ikke er bange for at dele de lidt mere blufærdige sider, at jeg i mange år (læs: 13 år!) har været plaget af en rigtig dum mave, for at sige det mildt. Det har især eskaleret det sidste års tid, efter jeg stoppede på p-piller og været en stor hæmsko og har skabt en del sygefravær på mit arbejde.

Jeg fik i sommers lavet en koloskopi, som ikke gav nogen tydelig forklaring på mine symptomer (udover at jeg har en for lang tyktarm, som slynger sig og bliver lidt doven, haha!). I sommerferien blev jeg hasteindlagt på grund af meget kraftige mavesmerter. ALDRIG har jeg oplevet noget lignende. Indlæggelsen medførte en henvisning til en gynækolog og jeg har ventet på konsultationen i tre måneder. I sidste måned var det endelig tid, og undersøgelsen har heldigvis gjort mig klogere og ligeledes affødt en diagnose, som jeg lige har skullet bruge de sidste uger på at fordøje. Lægerne er 99% sikre på, at jeg lider af kvindesygdommen Endometriose. Det er en kronisk sygdom, der betyder, at jeg har livmoderslimhinde udenfor livmoderen også og det kan være enormt generende og involvere symptomer fra andre organer også. Jeg har stort set alle symptomer, der er at finde på listen, så lægerne var nærmest sikre, bare ved at høre min sygehistorie. Det er en sygdom mange ikke kender til, selv praktiserende læger, som i mit tilfælde, har haft svært ved at opdage den. Jeg deler gerne med jer, når jeg bliver lidt klogere på hvad diagnosen kommer til at betyde for mig. Lige nu afventer jeg blandt andet en MR-scanning i November, der måske kan give et tydeligere svar på, hvor stor grad sygdommen fylder i min krop. Jeg er begyndt på hormonbehandling i form af minipiller, så jeg sikrer mig at slimhinden ikke spreder sig yderligere lige nu. Jeg kan sige så meget lige nu, at jeg mest af alt er lettet over at jeg endelig har en form for afklaring, men er også ked af det og bekymret for om det betyder operation på sigt.

Planer i Oktober

Fødselsdage

Oktober plejer altid at være en måned med gang i. Anders og tre af mine søskende har fødselsdag, så der plejer altid at være meget familie på hyggelisten.

Så lige nu går jeg og grubler over, hvilke gaver, jeg skal have fat i. Især til Anders – det er altid så svært, for han føler, han har alt, hvad han har brug for. Det er jo i og for sig en god ting, men det gør det bare endnu sværere for lille mig. Haha! Så et af mine Oktoberplaner er i hvert fald, at finde en løsning på dét lille problem. Heldigvis har jeg en lille liste, jeg kan blive inspireret af.

Ferie

En super dejlig ting, der står på Oktober-listen, er at jeg skal holde efterårsferie. Torsdag aften går jeg på fem-dages efterårsferie, hvor Anders og jeg er ved at lægge planer for feriehygge sammen. Vi har snakket lidt om fødselsdagsfamiliebesøg, roadtrip til Silkeborg, en tur til Himmelbjerget, en biograftur og en tur ud at spise. Dét glæder jeg mig SÅ meget til! Jeg har sådan brug for at komme lidt væk og få hjernen på andre tanker end kun sygeplejerskerelaterede ting, som ellers fylder meget af mine vågne timer.

Bevægelse

I know! Den var på listen sidste måned, men jeg fik ikke bevæget mig så meget i min fritid som ønsket, så denne måned vil jeg prøve igen. Hvis bare jeg kan etablere en halv times gåtur dagligt eller hveranden dag, så bliver jeg så glad. Især nu, hvor naturen er så smuk at beundre.

Taknemmelighedsliste

Jeg vil gerne blive bedre til at skrive ned, hvilke ting, der gør mig glad. Jeg synes, der er ret mange drænende ting med sygdom, stressoverbelastning og fremtidsbekymringer for tiden, som indimellem kan virkelig lidt altoverskyggende. Så nu skal der mere krymmel på lagkagen! Og jeg ved, det giver mig så meget energi at fokusere på den slags.

Jeg har også i tankerne at jeg skal have udhulet et par græskar, som kan stå og pynte på altanen. Hvilke ting skal ske i Oktober måned hos jer? Er der noget I glæder jer meget til?

4

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: