En lille Januar-refleksion

Kære Januar.

Du åbnede for ballet nytårsaften, som indeholdte alt for mange (er der noget, der hedder dét?) drinks, øl og glas champagne. Det var rart at få sat et punktum for år 2017 og hoppe med glæde ind i det nye år. En anelse beruset og dansende.

Men Januar, jeg har virkelig frygtet din ankomst. For jeg vidste, du bød på tre arbejdsweekender og en mundtlig eksamen. Og hvis der er noget min krop allerede på forhånd gisner ved, er når den skal placeres i en kasse af rammer og alt for fastlagte rutiner (Good I’ve chosen to be a nurse then….). Den er ikke helt vild med det. Men jeg vidste at det var den eneste måned, hvor jeg kunne hive nogle penge hjem, inden praktikken ville overtage mit overskud.

Så jeg har arbejdet en weekend. Jeg overlevede. Taget i skole sådan hist og pist og forsøgt at suge viden til mig i forhold til min mundtlige eksamen, der omhandlede den kliniske beslutningstagen ved akut sygepleje hos en patient med akut sygdom i hjertet. Så nuppede jeg endnu en arbejdsweekend. Herefter havde jeg lige fire dage til at læse pensum og forberede min mundtlige eksamen (som for mig har været ét af de sværeste eksaminer igennem studiet). Jeg havde en skøn oplevelse til eksamen og kunne ånde lettet op og var heldigvis mere end tilfreds med min karakter. Heldigvis havde jeg arbejdsfri weekend herefter til at sove min eksamensuge ud. Egentligt var der undervisning på studiet den efterfølgende uge, men jeg havde bare brug for at være mig, tage til en kaffeaftale her og der og bare nyde roen indtil jeg tog hul på den sidste arbejdsweekend for januar.

 

 

Og hey – jeg overlevede det hele!

Jeg har virkelig været presset over det, for at være ærlig, så det har handlet meget om at fokusere på de små krymmelglimt i hverdagen, synes jeg. Har taget et skridt ad gangen, forsøgt at bevare noget struktur og husket at holde fri til hovedet med strik, gåtur og podcast for eksempel. Det har virket temmeligt godt.

Og nu skriver vi Februar i kalenderen. Mine planer er umiddelbart at fokusere på min praktik – jeg starter på mandag (!!). Jeg har endnu ikke helt sluppet mine fordomme, som jeg skrev til jer om i sidste uge, men jeg er simpelthen nødt til at tro på at de her kommende fem måneder ikke bliver spild og at jeg rent faktisk bliver klædt godt på!

Her i februar kan jeg glæde mig over fastelavnsboller i uanede mængder, en kommende fastelavnsfest (oh shit – hvad skal jeg klæde mig ud som?) og se frem til nogle familiesammenkomster og en masse friweekender.

Hvordan så jeres Januar ud? Og er I klar til at tage hul på februar? Er der udklædningsfest og fastelavnsboller i sigte hos jer?

 

 

0

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: