12 gode grunde til at elske efteråret

Så har vi officielt ramt efterårssæsonen. Jeg har faktisk glædet mig længe og haft brug for at gå lidt mere i hi igen, efter sommerens strabadser. Kender I det, hvor man bare har brug for at pakke sig ind i lag igen?

Anywho… jeg ved, at mange andre trives bedst i sommervejr og lyse morgener og har rigtig svært ved at overgive sig til den lidt mørkere periode. Derfor vil jeg prøve at drysse lidt krymmel over det hele og komme med tolv grunde til at elske efteråret helt vildt. I har givet en masse bud på dejlige krymmelting, som jeg har taget med. Tak for hjælpen!

Madlavning

Simreretter
Efteråret kalder på lune retter med masser af smag og krydret varme. Retter som har stået længe på komfuret og fået den lækreste, koncentrerede velsmag, uden man har behøvet at være over retten konstant. Let me present to you: simreretter! En lækker spise, der indeholder så meget kærlighed og energi til din formentlig lidt trætte krop.

Jeg kan virkelig anbefale jer at købe Meyer’s kogebog, Simremad. Deriblandt finder du den lækreste version på Daube, Chili con carne og Butter Chicken.

Supper
Der findes tusindvis af lækre supper derude! Personligt vil jeg gerne have lidt flere slags på madlavnings-repertoiret, men jeg kan varmt anbefale kartoffel-porresuppe, jordskokkesuppe og løgsuppe. Derudover findes der flere asiatisk-inspirerede supper, som har den lækreste karrysmag. Go try!

Bagning

Når jeg tænker efterår, så popper der med det samme æbler op for mit indre billede. Og hvad kan man bruge æbler til? Svaret er: æblekage! Enten kogte æbler med makroner, eller rå æblekage, hvor æblerne rives på rivejern og blandes med makroner og flødeskum.. eller min favorit: æble crumble med creme fraiche. Mmmmh!

Og apropos supper under forrige punkt.. hvad med at bage et lækkert foccaciabrød til suppen?

Levende lys

Intet efterår uden levende lys. Det er romantisk og gør hjemmet så hyggeligt og indbydende, nu hvor vi naturligvis kommer til at tilbringe lidt mere tid derhjemme, end vi nok gjorde i sommers.

Hvis du synes, det er lidt for usundt med levende lys, så findes der i øvrigt mange fine “kunstige” lys, der kan live op i hjemmet. Det er bare med at komme på jagt!

Changerende farver

Kig op fra jorden. Se lige farverne omkring dig! Bladene skifter udseende og træerne drysser om sig med smukke regnbuefarvede nedfaldsblade. Du kan eventuelt tage dem med hjem, lægge dem i pres og putte dem i en ramme, til efterårsudsmykning på dit badeværelse, entréen eller soveværelset. Eller du kan blot betragte dem på din vej, imens du venter på bussen eller triller afsted på din cykel. Det her punkt er helt klart et af mine yndlingsting ved efteråret!

Yin-mode

Efteråret kalder på indendørshygge og inviterer folk helt naturligt til at gå lidt mere i yinmode. Måske er det tid for dig til at lade roen sænke sig og nyde godt af en bog, dyrke lidt yinyoga inden sengetid – og samtidigt dyrke nuet og mærke kroppen noget mere?

Varme drikke

Varmedrikken er jo som sådan ikke væk om sommeren, men det er som om lune drikke har langt mere betydning, når vejret er koldere. Det lindrer halsen, varmer de kolde hænder og tvinger én til at træde et skridt tilbage og nyde koppen lidt mere – for man kan altså ikke drikke den slags hurtigt (uden at brænde sig, haha!)

Jeg kan anbefale dig at lave Snueknusere hvis du ønsker lidt lindring af forkølelssymptomer. Det smager så dejligt af ingefær og citron!

Lav din egen, krydrede te – fx denne fra Yoga With Adriene (den dufter så dejligt og smager så rart!)

Kaffe – især til de sløve morgener eller de mørkere dage, hvor energien bare er på det helt lave blus.

Og ét af mine absolutte yndlings…. Varm kakao med flødeskum! Gerne akkompagneret af hjemmebagte boller.

Samvær

Tilbring de mørke timer med rare mennesker. Inviter dine venner eller familie på brætspil og vin, gå en tur med din kærestes hånd i din, tag på roadtrip til flotte skove, hold bare-fordi-middagsselskaber eller inviter dine kollegaer på strikkeaften. Kun fantasien sætter grænser – så længe du er i selskab med dem, du allerbedst kan lide.

Det kan for eksempel også være, at prioritere dit eget selskab. Især hvis du er meget ekstrovert på andre tidspunkter, kan det være rart at trække sig tilbage og dyrke sit eget sind lidt. Du kan invitere dig selv på date også!

Skiftende vejr

Jeg ved det her punkt, kan få vandene til at skilles, men der er også noget helt formidabelt over, at bo et sted, hvor vejret kan skifte fra dag til dag. Tænk at du kan have solskin den ene dag, hvorefter du har regnvejr de næste dage.. så længe du husker at klæde dig efter vejret, eller sørger for at have en regnjakke med i tasken, så kan vejret altså være ganske hyggeligt at være i. Tag regnen for hvad det er; musik på ruden, når du skal sove eller en kølig reminder om, at du skal tage den lidt mere med ro.

Kreativite projekter

Yin-mode indbyder også mere til fordybelse og små indendørsprojekter. Måske du har lyst til at lave kastanjedyr med dine børn (eller til dig selv og din familie)?

Det er måske nu du skal lære dig selv at strikke, hækle eller måske endda sy? Eller også vil du bare gerne blive endnu bedre? Kom i gang – det er så hyggeligt!

Efteråret kalder også på små hyggelige DIY-projekter; for eksempel kan du trylle med rødbedeglas eller udhule et græskar ved Halloweentid.

Måske er du mere til at male eller tegne?

Lunt og vamset tøj

Det er tid til lag-på-lag fordi vi kan! Striktrøjer, poncho, uldsokker, håndledsvarmere, sjove hjemmefutter, varme rullekraver, you name it. Man må så gerne pakke sig ind! Det er så dejligt at føle sig som en pølse i svøb, synes I ikke?

Nesting

Om efteråret bruger jeg ekstra meget tid på at gøre hjemmet hyggeligt og rart. Sørg for at gøre hjemmet til et sted, hvor det er indbydende at slappe af med varme tæpper, rolige nuancer der giver ro og skab nogle oaser, hvor du kan sidde og fordybe dig med en god bog.

Bevægelse

Aktivitetsniveauet er nok ikke helt det samme som om sommeren. Vejret kan godt være meget skiftende, men prøv at se, om du kan flette noget bevægelse ind i planerne uanset. Gå en tur i de smukke skove, løb en tur, eller flet nogle yogaritualer ind i hverdagen – det vil helt klart give glæde og udløse nogle endorfiner, hvilket vi alle kan have brug for.

Hvad tænker I om punkterne? Er der mon flere ting, der skal med på listen? Så skriv endelig!

Personligt synes jeg, at denne årstid kalder på lidt bedre samvittighed. Det føles mere “lovligt” at flade ud og nyde, nu hvor sommeren er forbi og udendørslivet ikke kalder på en masse udeaktivitet hele tiden. Så nyd den gode samvittighed og husk – du må altid flyde og sumpe! Også når lyset kommer igen til foråret.

Ellers vil jeg bare ønske jer alle et DEJLIGT efterår.

❤️

1

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: