Halløj allesammen og velkommen til plantenusningsland! 

Jeg elsker pileaer (ligesom resten af befolkningen, nærmest) og derfor må jeg også tilstå at jeg efterhånden har vokset et større Pilea-landskab i hjemmet henover de sidste par år. Jeg er ikke en ekspert i den mystiske pengeplante, men har efterhånden taget en del stiklinger fra deres mor, så i den forbindelse har jeg lavet en lille inspirations-video til de af jer, der gerne vil vide hvordan man kan gøre det. Derudover deler jeg et par tips og tricks til at håndtere denne smukke plante.

I videoen viser jeg hvordan du tager stiklingerne fra deres mor. Det er en ret simpel og nem proces, som mest af alt kræver lidt fingresnilde og en urtekniv. Til omplantningen skal du bruge en potte, Leca-sten, jord og vand. Lad os komme i gang!

 

 

Plantetips og tricks:

✜ PAS PÅ med vanding! Jeg plejer at vande mine maks en gang i ugen og så lader jeg gerne jorden tørre ud imellem vandingerne. Lad være med at vande, hvis der er gået en uge og din plante stadig er fugtig under overfladen. Overvej eventuelt om din potte mangler et dræn, så din Pilea ikke står og søber i vand i bunden. Det kan den ikke lide!

✜ Det er vigtigt at potten har et dræn – enten med hul i potten, hvor du har en “undertallerken”, der kan samle overskydende vand op, men ellers vil jeg anbefale lecasten, som suger det overskydende vand.

✜ Pilea-stiklingen kan godt tage noget tid om at vokse, fordi den bruger al sin energi på at skabe et solidt rodnet i jordbunden.

✜ Sørg for at Pileaen står i naturligt lys – ikke i direkte sollys.

✜ Drej potten lidt hver dag. Planten vokser og strækker sig efter lyset, så hvis du ikke drejer potten, risikerer du at stammen bliver meget skæv.

✜ Skift til en større potte cirka hvert halve år – afhængigt af hvor hurtigt den vokser. Der skal være plads til rodnettet!

✜ Giv den lidt gødning engang i måneden – jeg bruger almindelig stueplante-gødning.

 

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.