Krymmelkøkkenet

Skinkestang med pikantost og champignon: en retro-ret

Halløj allesammen og velkommen til krymmelkøkkenet! 

I dag vil jeg dele en opskrift på min yndlingsspise, jeg forgudede, når jeg som barn var heldig at få det serveret: Skinkestang med pikantost, champignoner og skinketern.

Jeg kan love jer, at processen er simpel og at opskriften er meget “snydevenlig”. For jeg laver det ikke fra bunden – så er I advaret! Det er for mig lidt en spring-over-hvor-gærdet-er-lavest-ret, hvorfor jeg især synes den fortjener anerkendelse her på krymmelbloggen, hvor det handler om de små glæder. 

 

Det skal du bruge (4 personer): 

✜ Et bundt Purløg

1 spsk fransk sennep (jeg brugte fransk sennep fra Bäncke som er mere sødlig) eller brug en tsk almindelig stærk sennep 

✜ En pakke skinketern

✜ 2/3 af en almindelig pakke pikantost

✜ En bakke champignoner

✜ 2 butterdej

✜ Et æg

✜ Lidt salt

 

Mit forslag til tilbehør:

✜ Ovnkartofler med timian

✜ Hjemmelavet tzatziki

✜ En lille, grøn salat

 

Sådan gør du: 

Rens champignon og hak dem i mindre stykker – gerne lidt rustikt – og put dem i en skål. Tilføj skinketern. Tilføj fransk sennep og pikantost. Rengør purløg og klip dem fint og bland det hele sammen i skålen. Smag til med salt. Nu har du fyldet til din skinkestang. 

Tænd ovnen på 200 grader.

Fold butterdejen ud og rids nu i hver side, som du ser på billedet. Sørg for, at der i hver ende er plads til at folde ind mod fyldet, så fyldet kan holdes godt på plads. Brug halvdelen af fyldet til hver stang og fordel det på butterdejen. Du skal nu i gang med at flette (og det gør du bare, som du synes fungerer bedst!). Jeg starter med at folde hver ende over fyldet, inden jeg begynder at flette. Så begynder jeg herefter at folde en “lap” ind mod midten. Jeg skifter side for hver gang – ligesom når du laver en almindelig hårfletning. Når du når halvvejs, kan du flette fra den anden ende, så du til sidst slutter på midten. 

Nu skal skinkestængerne pensles med æg og sættes på en bageplade med bagepapir. Jeg benytter blot det papir, som butterdejen kommer i.

Bagetid: Cirka 25 minutter. 

 

Jeg håber, du får mod på at prøve det af – du vil ikke fortryde det! Du kan i øvrigt også undlade skinketern og bare køre den vegetarisk. Måms! 

Velbekomme!

1 thought on “Skinkestang med pikantost og champignon: en retro-ret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.