Krymmelkøkkenet Mit hverdagskrymmel

Opskrift på lækre og nemme bananpandekager: Gluten- og laktosefri

I morges havde jeg virkelig lyst til at forkæle min kæreste (og jeg selv) med pandekager. Det er jo weekend! Men da jeg pt er på en diæt, for at skåne min mave, er der visse ting, jeg ikke må spise, fx hvedemel og laktose. Jeg prøvede mig frem, uden at følge en opskrift – og resultatet blev virkelig godt!

Hvis du elsker en mild smag af banan og vanilje, og elsker at stikke tænderne i noget blødt og lækkert, så har jeg her et bud på bananpandekager til dig. Opskriften er laktose- og glutenfri, men man kan sagtens bruge almindelig mælk og hvedemel.

 


Opskrift: 

(Til cirka 2 personer)

Du skal bruge: 

  • 2 mellemstore bananer
  • 3 æg
  • 1/2 dl boghvedemel (eller hvedemel)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljepulver 
  • 1 dl laktosefri minimælk
  • 2 spk solsikkeolie

Sådan gør du: 

Mos bananerne i en skål. Tilsæt æggene og pisk det godt. Dernæst tilsætter du melet, bagepulver og vaniljepulver og rører det hele sammen med mælken. Det hele pisket grundigt for klumper – og vupti! Du har din dej.
Brug en lille sovseske til at hælde noget dej på en opvarmet pande. Hvis dejen skulle sidde lidt fast, vil jeg foreslå dig at bruge lidt olie på panden. Vend pandekagen, når dejen bobler og kanten er gylden. Når du har vendt den, skal den blot have 20-30 sekunder, før den er færdig. 

…. nu kan du bare smovse. De smager ekstra godt med sirup, marmelade eller hvis man er rigtig god; Nutella. 😉

Lad mig endelig høre, hvad du synes om dem. Og velbekomme!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.