Krymmelkøkkenet Mit hverdagskrymmel

Opskrift på dadelkugler – til dit indre snackmonster

Som beskrevet tidligere, har jeg et snackmonster bosiddende i min krop. Hvem har ikke det? Og forleden havde jeg ikke mere chokolade i skabet, så jeg måtte ty til en hjemmelavet snack, ud fra hvad jeg lige havde i hjemmet.

Så jeg gik i gang med at lave dadelkugler.

Og ja, jeg ved godt, det efterhånden er ved at være en klassisk spise, men jeg tror jeg kan tælle på én hånd, hvor mange gange jeg selv har lavet det. Fordi jeg i mit hoved har troet det var bøvlet. Og det er det slet ikke! Altså, man kan sagtens gøre det bøvlet med en masse pynt og dyppe dem i tempereret chokolade og putte glitterkrymmel på, men mit budskab er, at simpelt også kan være rigtig godt.

Så jeg biksede derfor en lille portion sammen, ud fra de ting jeg havde, og resultatet blev ganske vellykket, så derfor skal I ikke snydes for en lille opskrift.

 

 

Det skal du bruge (til cirka 18 stk): 

Ca 200 g friske dadler

1/2-1 appelsin (saften fra den)

3 tsk kokosmel (plus ekstra til at trille kuglerne i)

2-3 tsk kakaopulver

4 spk havregryn

1 tsk vaniljepulver

 

Sådan gør du: 

Hvis dadlerne indeholder sten, fjern dem først. Put dadlerne i en skål sammen med appelsinsaft og blend det med en stavblender. Bland dadelmassen med resten af ingredienserne. Hvis du synes konsistensen er for blød, så tilføj lidt ekstra havregryn og kokosmel.

Du skal nu forme dejen til små hapsekugler – størrelse vælger du efter eget ønske. Tril kuglerne i kokosmel og put herefter kuglerne på køl.

 

Vupti! Nu har du skønt spise til dit indre snackmonster. 

2 thoughts on “Opskrift på dadelkugler – til dit indre snackmonster”

    1. Ja, det gør jeg virkelig også!

      I øvrigt, så kan jeg se at jeg skal have prøvet nogle af dine opskrifter af. Det ser lækkert ud! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.