I present to you… noget så fint som Vaffelsweater!

Det har uden tvivl været min Mount Everest og jeg har optrevlet projektet et par gange, fordi jeg lavede nogle fejl i mønsteret og nogle gange kom til at strikke lidt for løst. Men det er bestemt al bøvlet værd! Jeg elsker den så meget!

Og jeg fornemmer at det gør I også. Mange spørgsmål er i hvert fald landet i indbakken undervejs i processen, fordi I også så gerne vil strikke denne fine, fluffy sag.

Vaffelsweater in all its glory.

Strikkeprocessen

Vaffelsweateren strikkes oppefra og ned ved hjælp af raglanudtagninger. Desuden strikkes vendepinde i starten, så halskanten dannes. Jeg bruger teknikken German Short Rows, som du kan finde fine videoguides om på Youtube.

Jeg syntes, det var en udfordring at strikke sweateren i starten, både fordi jeg skulle lære mønsteret at kende ud fra diagram, hvilket jeg aldrig havde prøvet før, samtidigt med at jeg skulle huske, hvor langt jeg var nået i forhold til udtagninger og antal vendepinde.
Jeg blev nødt til at trevle op et par gange, fordi mønsteret blev lidt for løst. Det kan virkelig betale sig, at ændre det, man ikke er tilfreds med – især i en sweater som denne, hvor fejl meget nemt ses.

Diagram + lidt bonusinfo vedr. opskriften

En lille bonusinfo til dig, der aldrig har strikket med diagram før: det kan virkelig betale sig at lave en strikkeprøve, hvor du øver dig i at strikke mønsteret. Husk, at diagrammet læses fra højre mod venstre!

 I starten strikkes sweateren både på vrang- og retside, men senere, når der strikkes rundt, er det lidt mere ligetil at gennemskue det fine mønster. Vaffelmønsteret strikkes ud fra 4 mønsterpinde (altså 4 omgange) og det kræver 7 masker, for at mønsteret kan dannes, så det er virkelig vigtigt at tælle masker, så det hele kommer til at passe. Det lyder måske lidt kringlet, men det giver mere mening, når du går i gang med opskriften.

 
Når du strikker raglanudtagninger, vil jeg anbefale dig blot at strikke dem ret til at starte med. På næste omgang strikker du dem ind i mønsteret, hvilket vil sige at du skal gennemskue, hvilken type maske der kommer som det næste i mønsteret, fordi du nu har en “ottende maske” i rapporten. Den skal selvfølgelig passe ind! Det havde jeg meget svært ved at forstå i starten, så det tog lidt tid at gennemskue metoden. Der var også en sød følger, der anbefalede mig, at sætte en maskemarkør efter hver 7. maske, så jeg let kunne gennemskue hvilken maske den nye maske skulle være. Måske et tip til dig?

Designet
Opskriften er købt igennem Knitting For Olive.
Designet er så fint og har det flotteste hulmønster, der dannes i en kombination af omslag, aflukninger og ret og vrang. Hvis du kan den slags, kan du også strikke sweateren!

Jeg synes, at sweateren er stor i størrelsen – sørg for at måle godt efter, så sweateren kommer til at passe din krop perfekt. Jeg måtte desværre optrevle ærmerne efter jeg havde brugt sweateren lidt, fordi de simpelthen var for lange og tunge, selvom de passede på opskriftens oprindelige mål (se billedeksempler fra før og efter). Jeg er dog glad for jeg ændrede længderne, for nu passer den perfekt!
Derudover gik jeg faktisk to pindestørrelser ned ved ribkanten på ærmerne, idet det lige gav et ekstra feminint finish. Til sidst satte jeg en elastik i halskanten og ribkanten på kroppen, for lige at gøre den mere kropsnær. Små ting gør stor forskel!

Vaffelsweater med oprindelig ærmelængde.
Vaffelsweater med tilpassede ærmer.

 

Garn

Jeg har købt det oprindelige garn, der anbefales i opskriften. Jeg har strikket i tre tråde Soft Silk Mohair fra Knitting for Olive – i farven “enhjørninglilla”. Farven giver virkelig den fineste candyfloss-følelse og så er kvaliteten virkelig spitze classe, for garnet hverken knækker eller drysser.
Hvis du pønser på et garnalternativ, så er Kid Silk fra Drops også en blød og fin vinder – bare husk at være opmærksom på løbelængen, da du formentlig skal købe flere nøgler.
Jeg strikkede sweateren i en størrelse small og brugte knap 11 nøgler til projektet.

Drømmer du også om at strikke sådan en fin sky? Skriv endelig, hvis der er et par spørgsmål.

1

2 thoughts on “Jeg har strikket: Vaffelsweater”

  1. Så fin den ble!! Jeg har selv gått i gang med denne genseren og har strikket litt feil… er det slik at diagrammet skal strikkes 4 ganger på en runde? Altså mellom hver raglanøkning?

    1. Spændende med et nyt strikkeprojekt!
      Ja, du strikker mellem hver raglanudtagning, men man skal huske at den nye udtagningsmaske kommer til at tælle med i diagrammet, så den skal “strikkes ind” så det kommer til at passe med mønsteret. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.